Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Ці наповнені досвідом цитати Михайла Лабковського – про кожного з нас.

1. Ви знаєте, в чому принципова різниця між здоровою людиною та невротиком? Здорова людина також страждає, але від реальних історій. А невротик страждає від вигаданих історій. А якщо страждань не вистачає, він ще доганяється улюбленим Кафкою, Достоєвським та пляшкою.

2. Причина жіночих проблем не в тому, що він поводить себе як козел. Причина в тім, що у неї є невроз, який потребує виходу. І для цього виходу потрібна певна людина і стосунки, в яких вона могла би страждати.

3. Здорова людина не хоче вийти заміж. Перше, що ви повинні зробити, — це перестати хотіти вийти заміж. Іншими словами, якщо ви хочете вийти заміж, вам варто перестати про це думати, знецінити саму ідею.

4. Якщо людина іншій людині замінює увесь світ, це означає, що у всього світу в нього просто немає.

5. Застава щасливого сімейного життя, шлюбу і сексу з одним партнером тільки в одному – у стабільній психіці. Ні поступки, ні компроміси – це все пряма дорога до кардіолога чи онколога. Коли у людини стабільна психіка, він може прожити з одним партнером все життя. І любити його одного.

6. Ми втрачаємо кохання рівнем страждань. А здорове кохання – це про те, наскільки ти щасливий.

7. Коли стюардеса демонструє вам рятувальні засоби, що вона говорить про кисневі маски? "Якщо ви подорожуєте з дитиною, забезпечте спочатку маскою себе, потім дитину". У цьому вся фішка. Всі намагаються допомогти дитині, залишаючись абсолютним психом. Так це не працює. Якщо хочете, щоб дитині було добре, зробіть спочатку щось зі своєю головою.

8. Здорові люди завжди обирають себе, а невротики – стосунки на шкоду собі, і в цьому найголовніша різниця.

9. Жінка ніколи не повинна терпіти в стосунках те, що їй не подобається. Вона повинна одразу про це говорити, і, якщо чоловік не змінюється, вона повинна з ним розійтися.

10. Самота – це не відсутність кохання навколо. Ця відсутність інтересу до себе, до того ж з дитинства.

11. Єдиний час в житті людини, коли вона об'єктивно незалежна і коли його можна вважати заручником – це дитинство і залежність від батьків. Триває це відносно недовго. В інших випадках перебування у будь-яких стосунках – вибір дорослої людини.

12. Якщо вам не подобається, як поводить себе чоловік, не потрібно шукати виправдань його поведінці. Ситуація, в якій "він не перетелефонував", для здорової дівчини означає кінець стосунків, для не здорової – початок кохання.

13. Сімейна терапія – це розлучення. Тільки один вид сімейної терапії вважають дійсно корисним – посередництво психолога за розлучення. Але саме його в Україні не практикують.

 

2ogoloshenya