Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Поправка голови комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, депутата від фракції "Слуга народу" Андрія Геруса до законопроекту дозволила підприємствам Ігоря Коломойського почати імпорт електроенергії з Росії.

Про це написав президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець на своїй сторінці в Facebook, повідомляє "Капитал".

"Як свідчать дані на сайті "Укренерго", сьогодні відбулася перша поставка електроенергії з Росії. І поставляється вона фірмами Коломойського на... фірми Коломойського", - написав Трохимець.

 

Експерт нагадав, що саме Андрій Герус вніс поправку до законопроекту, який відкриває вільний імпорт електроенергії з Росії, переконавши депутатів, що це дозволить демонополізувати ринок і значно знизити тарифи на електрику для споживачів. Однак не повідомив, що під споживачами він мав на увазі підприємства бізнесмена Ігоря Коломойського, які будуть отримувати дешеву електроенергію з Росії.

"З трибуни Верховної Ради пан Герус, який є вже високопосадовцем, заявляв, що норма про обов’язок продавати електроенергію на ринку на добу наперед з країн, що не є стороною Енергетичного Співтовариства, є дискримінаційною по відношенню до всіх, крім ЄС, і має бути виключена. Крім того, вільний імпорт електроенергії з Росії та Білорусі дозволить демонополізувати ринок електроенергії та значно знизити тарифи для споживачів. Забув сказати тільки для яких саме споживачів", - зазначив Трохимець.

Нагадаємо, перша поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту було здійснено 1 вересня. Поставка була проведена рівним графіком потужністю 100 МВт. Про це свідчать дані на сайті "Укренерго". За даними джерела на ринку, імпорт здійснений компанією "Юнайтед Енерджі".

Її пов'язують з Ігорем Коломойським. Ця компанія була найбільшим постачальником газу "Укрнафти" на "Дніпроазот", що входить до групи Коломойського, а також газу іншого добувача олігарха "Укрнафтобуріння" на державних тендерах. Крім того, її засновник Андрій Короткевич-Лещенко також є партнером у газовій компанії ТОВ "Укр-Альянс Груп", яка бере участь в торгах на поставку газу на ProZorrо, використовуючи довідки, видані "Укрнафтобуріння".

2ogoloshenya