Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Шевченківський районний суд Києва відхилив клопотання адвокатів журналістів "Схем", в якому ті просили суд в установленому законом порядку витребувати докази про перельоти Андрія Богдана до РФ та Республіки Білорусь.

Про це повідомляє Еспресо.

Йдеться про перельоти керівника Офісу президента Андрія Богдана в Росію та в напрямку Білорусі, інформацію про які "Схеми" отримали від своїх джерел на умовах конфіденційності та оприлюднили в своїй програмі.

Під час підготовчого засідання 1 жовтня суддя у справі Ірина Фролова відмовила адвокатам журналістів у надсиланні запитів в офіційні органи України та Російської Федерації, які б допомогли встановити істину в рамках судового процесу.

"Фактично, в цій справі створено перешкоди у зборі належних доказів. Офіційне підтвердження перельотам може бути надано тільки з офіційного джерела. Яким є відповідні державні органи. Але суд каже журналістам, що ви спочатку самі зверніться до цих установ, хоча всім відомо, що, вони офіційно дають таку інформацію тільки суду", – сказав адвокат журналістів "Схем" Анатолій Попов.

Журналісти в свою чергу захищають власні джерела і називати їх не будуть.

Як відомо, у позові Богдан просить зобов’язати ПАТ "НСТУ" та журналістів (Наталію Седлецьку, Максима Савчука та Валерія Єгошина) спростувати недостовірну інформацію.

Зокрема, у випуску програми стверджувалося, що протягом 2018 – початку 2019 року Андрій Богдан перетинав Білоруську повітряну ділянку кордону 11 разів. Крім того, повідомлялося, що, нібито, починаючи з 2014 року він 6 разів перетинав російський кордон і в аеропорту "Внуково" зафіксовано 3 вльоти і 3 вильоти юриста.

В ОП стверджують, що у період з 12.04.2014 по 12.04.2019 Андрій Богдан перетнув кордон України в напрямку РФ та Республіки Білорусь лише двічі в травні 2014 року (один раз на виїзд 15.05.2014 та один раз на в’їзд 16.05.2014).

2ogoloshenya