Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Цієї осені починається вже 8-а хвиля призову до російської армії. Планують забрати служити 3,5 тис. кримчан.

"За попередні кампанії у Криму призвали 18 900 осіб від початку анексії. Поки воєнкоми не озвучили нові цифри, але очікується приблизно 3,5 тисячі", – сказав в ефірі проекту "Радіо Свобода" Радіо Крим.Реалії член Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов.

Київ вимагає від Росії припинити призов до збройних сил жителів анексованого Криму. Прокуратура АРК просить кримчан звертатися телефоном або електронною поштою в разі отримання повісток для проходження служби у російській армії.

Раніше Сполучені Штати Америки висловили стурбованість тим, що Росія відкриває кримінальні справи проти кримчан, які не хочуть служити в її армії.

Моніторингова місія ООН із прав людини в Україні повідомляла, що 2017-го на військову службу до Збройних сил Росії призвали не менш ніж 4800 жителів Криму.

За даними тимчасового повіреного у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміана, 2018-го до російської армії призвали 5600 кримчан.

2ogoloshenya