Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук анонсував відкриття ринку землі в Україні в жовтні 2020 року.

"Нам потрібно зростати на 5-7% на рік. Ми відкриваємо ринок землі не відразу. Думали зробити це з 1 липня, але потім проконсультувалися з фермерами і вирішили зробити це з 1 жовтня", - сказав він на конференції з реформи управління земельними відносинами у четвер.

За словами Гончарука, купити землю зможуть українські громадяни та компанії.

"Усе це має відбуватися на публічних прозорих торгах", - зазначив прем'єр.

За його словами, наразі уряд працює з НБУ над механізмом здешевлення кредитів.

"Україна завдяки запуску ринку землі повинна зростати додатково мінімум на 2%", - зазначив Гончарук.

У свою чергу міністр фінансів Оксана Маркарова наголосила, що уряд має намір завдяки цьому механізму надати фермерам кредитну ставку на рівні 5%.

Як повідомлялося, з посиланням на заступника міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького, законопроект про обіг земель сільгосппризначення, який має бути внесено до ВР до 1 жовтня, передбачає обмеження на купівлю у вигляді 15% сільгоспземель області й 0,5% - країни за відсутності таких обмежень для орендарів, а також мінімальну ціну продажу на рівні НДО.

Серед інших умов - першочергове право орендаря на викуп і можливість купівлі нерезидентами (виключаючи представників країни-агресора) тільки через реєстрацію компанії резидента в Україні.

Джерело.

2ogoloshenya