Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У річці Дністер у Чернівецькій області нарахували понад 1700 екземплярів загиблої риби.

Як повідомили в Чернівецькому рибоохоронному патрулі, інцидент зафіксували на водосховищі в адміністративних межах с. Анадоли Хотинського району, пише molbuk.ua.

Повідомляється, що під час обстеження зафіксовано 1 736 екз. загиблої риби: щука звичайна – 590 екз., окунь звичайний – 680 екз., йорж звичайний – 170 екз., бичок-пісочник – 150 екз., рак річковий – 125 екз., білизна європейська – 13 екз., білий амур – 8 екз. Нараховано збитки у розмірі 228 692 гривні.

Для встановлення причин загибелі риби фахівцями було відібрано проби води та окремі екземпляри загиблих водних біоресурсів. Результати аналізів та розрахунок збитків буде направлено до поліції.

У рибоохоронному патрулі також попередньо повідомили, чому могла загинути риба у річці.

"Не вперше надходили повідомлення про правопорушення та забруднення невідомими речовинами струмка поряд території ТОВ "СООК", який впадає у Дністровське водосховище. Іхтіологи здійснювали обстеження цієї ділянки водосховища та направляли повідомлення для організації проведення перевірки екологічною інспекцією з метою усунення та виявлення джерела забруднення.

Державною екологічною інспекцією Карпатського округу вже двічі протягом 2019 року фіксувались перевищення гранично-допустимих концентрацій забруднюючих речовин в струмку внаслідок господарської діяльності ТОВ "СООК", - ідеться в дописі.

На сайті Мінекономрозвитку зазначено, що ТОВ "СООК" зареєстрована за адресою в місті Хотині та займається виробництвом соків.

Екологи занепокоєні, адже дана ділянка водойми навесні є природнім нерестовищем для багатьох цінних видів риб Дністровського водосховища і в подальшому використовується, як місце нагулу молоді риб.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 242 ККУ щодо порушення правил охорони вод.

Джерело.

2ogoloshenya