Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Рак помолодшав - все більше дітей почали хворіти.

Про перші симптоми, необхідні обстеження та способи запобігти хворобі у програмі "Гостьове кафе" на Радіо 10 розповів дитячий онколог, завідувач кардіоонкогематологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні Чернівців Михайло Гнатюк.  Основною проблемою наразі є пізнє діагностування раку. Батьки відкладають похід з дитиною до лікаря до останнього. Онколог радить звернути увагу на симптоми, які можуть стати першими ознаками хвороби. 

"Зокрема, батькам слід дивитись, чи не температурить дитина, чи не збільшені в неї лімфовузли. Також слід звернути увагу на нічне потовиділення у дитини, кашель, болі в череві", - каже Михайло Гнатюк.

Аби зменшити ризик захворіти на рак, онколог радить змінити свій спосіб життя, займатися спортом, слідкувати за харчуванням. До того ж, майбутнім батькам слід свідомо планувати вагітність та позбавитись від шкідливих звичок. 

"У 90% випадках діти хворіють на рак через мутації. Вони можуть виникати через неправильне харчування, опромінення гаджетами, надмірне користування навушниками тощо, або через вроджені патології", - каже онколог. Щоб вчасно виявити перші прояви хвороби, необхідно проходити постійні обстеження. Зокрема, треба здати загальний аналіз крові, біохімію, пройти УЗД внутрішніх органів та лімфовузлів.

Це можна зробити за направленням сімейного лікаря. 

Джерело.

2ogoloshenya