Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Верховна Рада України ухвалила закон про відтермінування на три місяці застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митну територію України.

За ухвалення в цілому законопроекту №1030 проголосували 284 народних депутата при необхідному мінімумі в 226 голосів, повідомляє УНІАН.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, доповідаючи по законопроекту, зазначив, що законопроектом пропонується продовжити на 90 днів термін введення в дію окремих положень законодавчих актів, якими передбачена посилена відповідальність за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту на території України.

"Президент ухвалив рішення, яким вніс цей законопроект, і ми хочемо сказати, що це відтермінування застосування штрафів до кінця року і спрощений порядок оформлення автомобілів - це вже останнє рішення, більше ми до нього повертатися не будемо", - сказав Гетманцев.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що ухвалення зазначених змін сприятиме створенню правових передумов для розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, комплексного врегулювання відповідного питання та врахування інтересів усіх верств населення при його вирішенні, а також дотримання митних правил при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту.

Як відомо, до введення в дію нових штрафних санкцій з 23 лютого в Україні діяв загальний режим розмитнення автомобілів на єврономерах за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня передбачалося, що автовласники платитимуть штрафи, мета яких - припинення використання даних автомобілів на території України, однак парламент відстрочив їх введення до 22 серпня.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський на першому засіданні нового парламенту внесе законопроект про відтермінування на три місяці штрафів за нерозмитнені автомобілі з іноземною реєстрацією, а за цей час розробить новий законопроект, який врегулює порядок розмитнення автомобілів.

Законопроект №1030 зареєстрований у Раді 29 серпня і визначений президентом як невідкладний.

Джерело.

2ogoloshenya