Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

За словами Сенцова, в Україні вільне суспільство, яке може сперечатися і висловлювати думку.

Звільнений український режисер Олег Сенцов заявив, що якщо в рамках обміну утримуваними особами між Україною і РФ президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення про видачу фігуранта справи МН17 Володимира Цемаха, значить, в цьому була необхідність.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Сенцов сказав на спільній зі звільненим громадським активістом Олександром Кольченком прес-конференції в Києві. «Я вперше це прізвище (Цемах - УНІАН) почув теж у літаку. Президент прийшов і у мене запитав: Ви були проти цього обміну? Я сказав: Я взагалі вперше про це чую. Я можу відповідати за ті слова, які говорив сам. Хтось намагається транслювати мої думки - я нікому цього не доручав. Все, що мені потрібно сказати, я скажу сам», - заявив він.

За словами Сенцова, після того, як він дізнався про Цемаха, він прочитав певні новини з цього приводу.

«Мені важко взагалі цю ситуацію коментувати. Я взагалі не любитель коментувати чужі дії. Є президент, людина, яку Україна наділила повноваженнями, є довіра, відсоток був найвищим. Це означає, що люди довіряють цій людині», - наголосив він.

Сенцов зазначив, що Зеленський володіє більшою інформацією, ніж «ми з вами».

«Якщо він ухвалив таке рішення - значить в цьому була необхідність», - заявив він. При цьому колишній політв'язень зазначив, що в Україні - вільне суспільство, яке може сперечатися і висловлювати думку з цього приводу. Нагадаємо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін ув’язненими в форматі 35 на 35. Обмін проходив паралельно. В рамках обміну в Україну повернулися Олег Сенцов, Павло Гриб, Володимир Балух та інші політв'язні.

Також додому повернулися 24 українські моряки, які були захоплені в Керченській протоці. Літак з українцями зустрічали рідні, друзі, журналісти і представники вищої влади. Президент України Володимир Зеленський заявив після обміну, що він і президент РФ Володимир Путін виконали обіцяне. Після обміну між ними відбулася телефонна розмова. Україна в межах обміну віддала Росії ключового свідка у справі МН17 Цемаха. Це викликало неоднозначну реакцію партнерів Києва в ЄС.
Джерело.

2ogoloshenya