Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Проросійський політик, народний депутат, кум Путіна Віктор Медведчук не причетний до домовленостей із керівництвом РФ про звільнення українських громадян у рамках обміну 7 вересня.

Про це заявив голова Служби безпеки України Іван Баканов у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Ні, всі його поїздки до Росії були власною PR-ініціативою”, – сказав Баканов, відповідаючи на запитання, чи був Віктор Медведчук залучений до процесу обміну.

За його словами, Україна пішла на такий обмін (“35 на 35”), тому що для України “найвищою цінністю є людина, і ще раз людина”.

“Я наголошую, що Україна як держава, по-перше, демонструє всьому світові, що рятує своїх громадян за прикладом найсильніших демократій світу ‒ США та Ізраїлю. Пригадайте, як у подібних ситуаціях діє держава Ізраїль. У 2006 році за звільнення капрала Ґілада Шаліта Ізраїль, не вагаючись, віддав 1035 бойовиків (насправді – у 2011-му – “Н”). Адже життя громадянина безцінне. По-друге, рішення не було спонтанним, президент його добре виважив. Адже відсутність Цемаха у списку на обмін автоматично припиняла переговори з Росією. До речі, як і відсутність прямого авіакоридору з Москви”, – сказав голова СБУ.

Говорячи про можливу реакцію голландської сторони на звільнення Володимира Цемаха, обвинуваченого в причетності до збиття рейсу MH17, Баканов завив: “Не варто коментувати здогадки. Ще раз повторю, затягувати процес обміну ми не мали морального права перед нашими громадянами”.

За словами голови СБУ, Цемаха належним чином допитали, перш ніж віддати Росії.

“Звісно, правоохоронці мали можливість провести всі необхідні процедури. Матеріали долучено до справи. Іншу інформацію я не маю права розголошувати”, – сказав Іван Баканов.

“Можу лише погодитися з думкою експертів, що вимога Москви внести Цемаха до своїх списків є черговим підтвердженням причетності РФ до збиття MH17. Можу вас запевнити, що ми докладемо всіх надзусиль щоб винних було покарано”, – наголосив він.

2ogoloshenya