Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Адміністрація президента США Дональда Трампа переглядає програму воєнної допомоги Україні.

Про це повідомляє Politico.

Як уточнює джерело видання, затримка стосується $250 млн, котрі Вашингтон збирався традиційно виділити Україні на теперішній фінансовий рік на укріплення системи безпеки та оборони.

Програму "Ініціатива зі сприяння безпеці України" оцінять, щоб впевнитися, що засоби "використовуються найкращим чином в інтересах США". Як зазначає видання, за цю ініціативу Трамп взявся у той час, коли він почав "применшувати військове вторгнення Москви до України" і знову настоював на поверненні Росії до G7.

Анонімний високопосадовеь говорить, що причина такого рішення – пов'язана також з критикою Трампа на адресу НАТО: президент США хоче, щоб інші союзники України "вкладали свою справедливу долю.

У склад групи, що переглядає об'єми військової допомоги Україні, входять голова Пентагону Марк Еспер і радник президента США по нацбезпеці Джон Болтон, який ще вчора був у Києві, де зустрічався з українським президентом Володимиром Зеленським.

Така ситуація, як підкреслює журнал, "дратує" законотворців США і друзів України, котрі наголошують: американська допомога – критична, щоб утримувати країну-агресора на далекій відстані.

Джерело.

2ogoloshenya