Чернівецька міська рада провалила голосування за питання "Про звернення Чернівецької міської ради 7 скликання до Верховної Ради України щодо антиконституційних подій, які відбулися у Києві 3 березня 2018 року".

Вказане питання сьогодні на позачерговій сесії міськради підтримали 17 із 22-х присутніх у залі депутатів. Рішення не прийняте.

Так, у проекті рішення, який зареєстрував депутат фракції "Свобода" Андрій Ілюк, йдеться про те, що "громада Чернівців висловлює щире обурення антиконституційними подіями, що відбулися 3 березня 2018 року під стінами Верховної Ради України".

"Страшне побиття беззахисних ветеранів російсько-української війни, громадян України, жінок, молоді, мирних мітингуючих, абсолютно неприпустиме в демократичній державі, керівництво якої декларує на весь світ успішне проведення реформ та покращення життя в Україні", - йдеться у тексті проекту звернення.

Водночас у зверненні зазначені вимоги:

"В порядку імпічменту достроково припинити повноваження президента Петра Порошенка, як гаранта Конституції, який систематично не виконує свого прямого обов’язку щодо захисту конституційних прав громадян".

"Звільнити Генерального прокурора Юрія Луценка, як співучасника корупційної системи на державному рівні".

"Звільнити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, як особу, яка використовує силові структури для повалення демократії в Україні".

У мерії Чернівців надали результати поіменного голосування за вказане питання порядку денного.

Так, за внесення цього проекту рішення до порядку денного позачергової сесії "за" проголосували такі депутати: Андрій Ілюк (Свобода), Ростислав Білик, Володимир Бешлей, Тетяна Бешлей (Рідне місто), Андрій Брязкало (Самопоміч), Юрій Бурега, Роман Гаїна (Батьківщина), Віталій Гавриш (Самопоміч), Іван Гончарюк (Народний контроль), Валерій Казимірович (Батьківщина), Андрій Кандиба (Свобода), Богдан Ковалюк (Самопоміч), Назар Моклович (Свобода), Ігор Наконечний (Народний контроль), Ярослав Петришин (Народний контроль), Василь Продан (Рідне місто), Любов Сорохан (Батьківщина), Юрій Ткачук (Рідне місто), Юлія Цуркан (Свобода) та Валерій Чинуш (Рідне місто).

Серед тих, хто підтримав це звернення за основу та в цілому - Андрій Ілюк (Свобода), Ростислав Білик, Володимир Бешлей, Тетяна Бешлей (Рідне місто), Андрій Брязкало (Самопоміч), Юрій Бурега, Роман Гаїна (Батьківщина), Віталій Гавриш (Самопоміч), Іван Гончарюк (Народний контроль), Валерій Казимірович (Батьківщина), Богдан Ковалюк (Самопоміч), Ярослав Петришин (Народний контроль), Василь Продан (Рідне місто), Любов Сорохан (Батьківщина), Юрій Ткачук (Рідне місто), Юлія Цуркан (Свобода) та Михайло Яринич (Народний контроль).

Водночас міський голова Олексій Каспрук утримався під час голосування за внесення цього звернення в порядок денний та під час голосування за це рішення за основу та в цілому.

Нагадаємо, депутат фракції "Рідне місто" Валерій Чинуш, який голосував за включення цього питання в порядок денний, є помічником на громадських засадах народного депутата від БПП Віктора Короля. Як відомо, у травні 2015 року останній, згідно з Указом Петра Порошенка, був призначений радником Президента України.

Секретар Чернівецької міськради, представник фракції "Рідне місто" Василь Продан, який підтримав вищевказані рішення, є чоловіком заступника керівника фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Оксани Продан.

Джерело

2ogoloshenya