Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив про готовність Сполучених Штатів приєднатися до переговорів щодо ситуації на Донбасі.

Про це він сказав в коментарі агентству BNS,  передає «Інтерфакс-Україна».

За словами Волкера, США підтримують «нормандський формат» переговорів.

«Якщо є потреба в більш широкому форматі, звичайно, ми долучимося», – зазначив він.

Таким чином спецпредставник Держдепартаменту прокоментував пропозицію президента України Володимира Зеленського про те, щоб долучити США до «нормандської групи», яка наразі складається з українських, російських, німецьких і французьких представників.

“Як я завжди говорив, проблемою цих зустрічей є не формат, а політична воля Росії провести в життя свої зобов’язання Мінськими угодами”, – наголосив Волкер.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський закликав президента країни-агресора Володимира Путіна провести переговори в Мінську щодо врегулювання ситуації на сході України. При цьому Зеленський покликав на переговори лідерів країн «нормандського формату», а пізніше заявив про необхідність розширити формат: долучити США і Велику Британію.

Повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор прокоментував цю ініціативу, назвавши її «цікавою».

Зі свого боку Путін заявив, що перед зустріччю представників «нормандської групи» Київ повинен зробити «низку кроків», зокрема надати особливий статус Донбасу.

Джерело.

2ogoloshenya