Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Картинки по запросу штраф

Правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення винних у порушенні вимог антикорупційного законодавства осіб до визначеної Законом відповідальності.

Законодавство передбачає обов’язок посадовців відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

До числа суб’єктів декларування з-поміж інших Закон України «Про запобігання корупції» відносить депутатів місцевих рад, які досить часто вимоги фінансового контролю порушують несвоєчасним поданням е-декларацій.

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, за результатами вжитих заходів і співпраці місцевої прокуратури та співробітників Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України упродовж поточного року за порушення вимог фінансового контролю до адміністративної відповідальності притягнуто 10 депутатів місцевих рад Хмельницького району.

Місцевою прокуратурою встановлено, що в порушення вимог антикорупційного законодавства, несвоєчасно е-декларації подали депутати Чорноострівської селищної ради, Гвардійської, Лісовогринівецької та Розсошанської сільських рад.

За результатами судового розгляду протоколів, складених працівниками Управління захисту економіки в області, суб’єктів декларування визнано винними у вчиненні правопорушень, передбачених частиною 1 статті 172-6 КУпАП, з накладенням стягнення у виді штрафу.

Окрім цього, суб’єкти декларування, які умисно у визначений законом строк не подали електронну декларацію або задекларували недостовірну інформацію, несуть відповідальність, передбачену ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

За результатами досудового розслідування, проведеного під процесуальним керівництвом Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом районного відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено факт умисного неподання е-декларації ще одним депутатом Лісовогринівецької сільської ради.

Достовірно знаючи про свій обов’язок подати до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щорічну декларацію за 2016 рік, чоловік цього не зробив та на попередження про відповідальність за порушення вимог антикорупційного законодавства не відреагував.

Після оголошення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України, депутат, який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, свою вину визнав та щиро покаявся.

Враховуючи ці обставини, за результатами розгляду судом клопотання сторони обвинувачення, від кримінальної відповідальності підозрюваного звільнено на підставі ст. 45 Кримінального кодексу України у зв’язку з дійовим каяттям.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

2ogoloshenya