Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Екс-голову НКРЕКП Дмитра Вовка, підозрюваного у причетності до нанесення збитків від впровадження формули "Роттердам+" у розмірі 18, 86 мільйярдів гривень, оголошено у розшук.

Екс-голову НКРЕКП Дмитра Вовка, підозрюваного у причетності до нанесення збитків від впровадження формули "Роттердам+" у розмірі 18, 86 мільйярдів гривень, оголошено у розшук.

Про це інформує “Слово і діло” з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Повідомляється, що Вовка викликали на допит до НАБУ 14 серпня, однак він не з’явився, тому антикорупційне бюро і оголосило його у розшук.

За словами співрозмовників видання, на виклик не з’явився начальник відділу управління енергоринку Нацкомісії Володимир Бутовський, якого теж оголосили в розшук.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України 19 липня провело обшуки у центральному офісі інвестиційної групи ICU в Києві у рамках так званої справи “Роттердам+”.

8 серпня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру 6 особам, зокрема Дмитру Вовку, у так званій справі “Ротердам+”. Про підозру повідомлено і співробітникам компанії ДТЕК.

9 серпня Солом’янський райсуд Києва арештував одного з фігурантів у справі щодо зловживання службовим становищем під час впровадження формули “Роттердам+”. Володимиру Євдокімову обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 2 місяці з альтернативою застави в 2 млн грн.

Прокуратура клопотала про утримання Євдокімова під вартою з альтернативою застави в 50 млн грн.

14 серпня НАБУ повідомило про підозру гендиректору “ДТЕК Східенерго” Борису Лісовому і гендиректору “ДТЕК Мережі” Івану Гелюху у рамках кримінального провадження щодо застосування формули “Роттердам+”.

16 серпня компанія “ДТЕК” Ріната Ахметова внесла 10 мільйонів гривень застави за радника гендиректора “ДТЕК Східенерго” Бориса Лісового, якого підозрюють у причетності до нанесення 18,86 мільярдів гривень збитків від впровадженої формули “Роттердам+”.

Директор НАБУ зазначив, зо число фігурантів у справі “Роттердам+” збільшиться і не обмежиться лише високопоставленими менеджерами ДТЕК.

Джерело.

2ogoloshenya