Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Держава Росія наказала архієпископу ПЦУ в Криму Клименту звільнити храм в Сімферополі. Це єдиний храм ПЦУ в Криму – таким чином парафій ПЦУ на окупованій території України залишиться нуль.

Про це пише журналіст і блогер Айдер Муждабаєв у своєму блозі на Українській правді.

"Це акт прямої агресії, як з Кримом, Донбасом і Азовом. І тут не треба протестувати, це безглуздо, не треба висловлювати стурбованість. Відповідь держави Україна має бути спокійною, дзеркальною, законною і на державному рівні. Припис митрополиту Онуфрію, предстоятелю РПЦ в Україні, в якості відповіді в той же термін звільнити всі займані цією церквою храми не окупованій території України, щоб представництво РПЦ в актуальній юрисдикції української держави також стало дорівнювати нулю.

Тобто. Права іноземної церкви на використання приміщень храмів в Україні юридично припиняються, так як це іноземна держава позбавляє цих прав ПЦУ. Приходить поліція, опечатує двері – і нехай служать, де хочуть, це не наша справа. Все по закону. Чекаю такого демаршу від Верховної Ради. Якщо нам ставлять ультиматум, ми повинні на нього відповісти. Можливості для цього є.

Права ПЦУ на існування потрібно вміти не тільки декламувати, а й, якщо треба, відстоювати. Втрачати нам в даному випадку нічого, право на нашому боці, міра відповідна, не ми це починали, але й принижувати себе не дамо."- написав Муждабаєв.

Джерело.

2ogoloshenya