Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Головний редактор російської радіостанції «Ехо Москви» Олексій Венедиктов розповів, що хоче відкрити представництво радіостанції в Києві.

Венедиктов зазначив, що до українського бюро «Еха Москви» входитиме радіостанція, сайт і сторінки в соцмережах. За його словами, проєкт запуститься за умови, якщо переглянуть закон про мовні квоти, адже бюро планує створювати програми російською. Про це він сказав виданню «Страна.ua».

«Я розраховую, що радіо «Ехо Москви» зможе працювати в Україні. Я готовий відкрити бюро в Києві, і, якщо завгодно, в Одесі та у Львові. Насправді дивно мати бюро в Ізраїлі, в Німеччині і в Вашингтоні, але не мати бюро тут, в Україні. Це просто маячня. Мої журналісти, яких я верифікував, повинні звідси гнати інформацію, думки різних політичних сил в Росію. На це потрібно всього чотири-п’ять чоловік. Але поки закон про мову (мається на увазі закон про мовні квоти на радіо і телебаченні - ред.) забороняє нам це зробити. У розмовах з людьми з нової команди президента України я задаю питання, а чи буде корекція закону про мову?» - розповів Венедиктов.

Працювати в українському бюро зможуть як російські, так і українські журналісти. Венедиктов запропонував очолювати українське представництво Сакену Аймурзаєву - колишньому шеф-редактору «Радио Вести», власкору «Еха Москви» в Києві.

Водночас сам Сакен Аймурзаєв у коментарі «Детектору медіа» сказав, що не чув про це. А чутки про відкриття українського представництва «Еха Москви», за його словами, поширювалися неодноразово.

Головний редактор «Еха Москви» уточнив, що планував відкрити бюро в Україні ще п'ять років тому, до Революції гідності. 

Натомість кримськотатарський журналіст Айдер Муждабаєв пообіцяв блокувати «філію газпромівсько-кремлівського ЗМІ».

Про це Муждабаєв написав на своїй сторінці у Facebook.

«Ось і розкрилася причина перебування в Києві топ-пропагандиста Кремля, редактора «Еха Москви» Олексія Венедиктова, якого журналісти ATR помітили на Хрещатику. В інтерв'ю місцевому проросійському смітнику він розповів, що хоче відкрити філіал газпромівсько-кремлівського «ЗМІ» в Україні. Для цього потрібно скасувати мовний закон - і всього-то...», - зазначив журналіст. 

 

Він назвав такі дії «прямою диверсією Кремля в Україні».

«Коротко. «Ехо Москви» - це «ЗМІ», яке запрошує в ефір і публікує російських терористів, убивць українців», - додав Муждабаєв.

За його словами, «це путінське радіо працюватиме в Україні тільки через мій труп».

«Ми будемо його блокувати, вирубувати будь-якими способами, тому що це - вороги. Як російські окупанти в Криму і на Донбасі. Вороги люті. Це - Путін. Власною персоною. Це десант російських військ всередині. Той самий постріл у спину. Ми його тут терпіти не будемо за жодних обставин, це абсолютно виключено», - резюмував кримськотатарський журналіст.

Нагадаємо, що контрольний пакет акцій ЗАТ «Ехо Москви» належить «Газпром-Медіа Холдингу». 

Джерело.

2ogoloshenya