Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Традиційно у день Преображення Господнього, 19 серпня, з Кам’янець-Подільського кафедрального собору розпочинається молитовна хода до Свято-Успенської Почаївської лаври. Участь у ній беруть паломники з різних областей України та закордону.

У Чернівецько-Буковинській єпархії підготували поради новачкам, які збираються йти хресним ходом у Почаїв:

1. Краще піти зі своїм наметом – паломників з року в рік все більше, з ночівлею все складніше.

2. Вам потрібний буде поролоновий килимок: він дуже зручний на привалах, коли лягаєш відпочивати на землю, і при ночівлі, оскільки надійно захищає ваше тіло від холодної землі.

3. Візьміть сухий спирт або рідину для розведення вогнища.

4. Візьміть накомарник, оскільки якщо погода буде спекотною, то комарів і мошкари буде багато.

5. Візьміть обов’язково аптечку, де мають бути бинт, йод, бактерицидний пластир (він дуже зручний при накладенні пов’язки на мозоль, а вони у вас обов’язково будуть, оскільки йти доведеться по 14 — 19 годин щодня), валідол, вазелін, мазь проти порізів та опіків.

6. Багато їжі не беріть. Особливо не беріть нічого м’ясного. Спиртне категорично протипоказане, на усьому шляху хресного ходу – сухий закон. Їжу в міру необхідності можна буде придбати по дорозі в сільських магазинчиках.

7. Масивний казанок з собою не беріть, краще візьміть дві банки 0,5 і 0,7 л для чаю та каші, яку роздаватимуть на привалах (банку можна узяти з-під компоту або зеленого горошку, тільки добре обробіть краї банки, щоб не порізатися).

8. Взуття не має бути новим, воно має бути розношеним та зручним, краще за все для походу підійдуть кросівки. Можна узяти чоботи з короткими халявами на випадок негоди або непрохідної ділянки, а вони обов’язково будуть у разі затяжних дощів, коли ґрунтові дороги розкиснуть.

9. Обов’язково візьміть з собою головний убір, оскільки знаходитися на свіжому повітрі під пекучими променями сонця ви будете не менше 14 годин на добу. Бажано узяти рукавички з матерії, які продають для автолюбителів: вранці буває холодно, і на вітрі сильно мерзнуть руки.

10. Бажана змінна і тепла білизна, оскільки вже за годину-другу ходьби ви будете геть мокрими.

11. Обов’язково прибирайте за собою після трапези, інакше дорога, якою Ви йтимемо, дуже скоро перетвориться на звалище відходів.

12. Візьміть з собою улюблену ікону: багато паломників вішають свою улюблену намолену ікону собі на груди і йдуть з нею увесь хресний хід.

13. Під час хресного ходу не намагайтеся йти на початку колони – там завжди велика тиснява, усі прагнуть бути першими, ближчими до ікони, тому йти дуже важко. Відстаньте на декілька десятків метрів, і ви відчуєте різницю – тут абсолютно інші люди, дуже спокійно і добре.

14. Не набирайте зайвих речей, всього має бути по мінімуму, оскільки все Ви несете на Своїй спині в рюкзакові, то кожен зайвий кілограм буде давити Вам на плечі.

15. Ну і звичайно не забувайте про молитву, так саме це відрізняє паломника від туриста.

Божої допомоги усім, хто збирається долучитися до Хресної ходи в цьому році.

Джерело.

2ogoloshenya