Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Подружжя Вікторія та Дмитро Радчуки полишили бізнес у Луцьку, щоб створити овечу ферму.

У 2016 році родина переїхала до місцевості неподалік села Повча, де заснували агросадибу  «Хутір Касень». До того на цій території були кілька старих будинків та непролазні хащі, які довелося розчищати. 

Подружжя Радчуків створило агросадибу на місці, де раніше був старий хутір. Дмитро і Вікторія викупили у власників землю і побудували будинок, згодом облаштували терасу, кімнати для гостей. 

Спершу подружжя жило у наметі і викорчовували хащі, якими все тут поросло.

«Тут вже майже нікого не було. Cтояла одна стара дерев’яна хата (зараз у нас там баня). Хаті вже до 100 років, ми її зберегли, тільки поміняли те, що було старе і занедбане. Найближчі сусіди, які в нас були, вже померли», – розповідають Радчуки.

Дмитро і Вікторія починали з невеликої отари овець – всього 10 голів. Сьогодні вони мають понад 70 голів породи меринос. З вовни Радчуки роблять ковдри і подушки для садиби і на продаж.

На хуторі Касень гостям пропонують курс «овечої терапії»: харчі (баранина, продукти з овечого молока, овечий лій), речі з овечої вовни та спілкування з твариною.

Також в агросадибі тримають свиней породи угорська пухова мангалиця. Дмитро каже, що це здебільшого атракція для туристів, які раніше не зустрічали подібних тварин.

Джерело.

2ogoloshenya