Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Хлопчику, якого підкинули у вікно життя у Красилові, уже місяць. Дитина дуже красива та абсолютно здорова, кажуть лікарі. Малюк чекає на батьків. Допомогти йому можуть і хмельничани. 

Трьох кілограмовий хлопчик вже доганяє ровесників. "Дитина активна, грайлива та дуже красива" - так описують у міській лікарні малюка, якого місяць тому підкинули у "вікно життя" в Красилові.
Мама відмовилась від хлопчика, коли йому було всього 2 години.

До медиків дитина потрапила у важкому стані. Є припущення, що його народили вдома і загорнули в рушник. Коли його принесли до пологового відділення, малюк самостійно не зігрівався, в нього була погано розвинена система терморегуляції. Про це повідомляє всім.юа.

  • Як зараз пам’ятаю, це була п’ятниця. Хлопчика оглянули у Красилові та відразу доправили до нас. Він був недоношений. Мав вагу 1 кілограм 850 грамів та 42 сантиметри зросту. Ми помістили його у кувез і виходжували, — розповідає завідувачка педіатричним відділенням Хмельницької міської дитячої лікарні для недоношених дітей Катерина Дем’яник.

В перші дні життя хлопчик не міг самостійно їсти, у нього був повністю відсутній смоктальний рефлекс.

  • Він спочатку почав втрачати вагу, але вже через тиждень відновив масу тіла, яка була при народженні, і зараз активно надолужує втрачене. Вже поправився гарно, сам смокче. Наразі він у нас богатир — важить майже три кілограми. Хлопчик дуже красивий та перспективний. Він повністю здоровий, не має жодних генетичних, неврологічних чи інфекційних захворювань, — пояснює медик.

"Він любить, коли з ним говорять"

Красилівська служба у справах дітей дала хлопчику прізвище, ім’я та по батькові. На нього оформили свідоцтво про народження. Дитина вже понад місяць перебуває у Хмельницькій міській лікарні. Лікарі говорять, що малюк має міцне здоров'я і його можуть виписати хоч зараз. Вся затримка за паперами.

Наразі чекають, коли Красилівська служба у справах дітей оформить папери. Далі хлопчика віддадуть у Хмельницький спеціалізований дитячий будинок “Берізка”.

  • • Нам дуже шкода, що хлопчик потрапить у будинок малюка. Однак така процедура. Від нас його переведуть до “Берізки”. А там сподіваємося, що він не затримається довго. У нас тут хлопчика вже всі полюбили. Матусі з відділення носять йому памперси та засоби гігієни. З громадської організації “Світанок” йому подарували подарунок. Це неймовірно сонячна та лагідна дитина. Він любить, коли з ним говорять. Посміхається, хапає медсестер ручкою за пальці. Йому дуже потрібні батьки, увага та любов, — говорить Катерина Дем’яник.

 

Що можна зробити для хлопчика

Підтримати малюка можуть і хмельничани. Завідувачка відділення говорить, що вони будуть раді будь-якій допомозі.

  • Лише на день хлопчику потрібно 8 памперсів. Ми не відмовимося і від вологих серветок, паперових рушничків. Бо харчуванням і ліками лікарня забезпечує повністю, а от такі засоби завжди потрібні. Якщо хтось хоче йому щось інше принести, ми завжди за і ніколи не відмовимося від допомоги. Єдине, що я показати дитину нікому не можу, бо це таємниця усиновлення, — пояснює лікарка.

Відділення для недоношених діток знаходиться на першому поверсі міської дитячої лікарні. Допомогу для дитини можна принести туди.

Нагадаємо, що вже понад 10 років на території Хмельницької області діє програма, за якою при пологових відділеннях працюють бебі-бокси. Однак, на території регіону це перший випадок, коли дитину залишили у вікні життя.

Джерело.

2ogoloshenya