Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Академія патрульної поліції дає кілька порад щодо легального використання зброї.

Власникам зброї необхідно розрізняти гладко ствольну мисливську, нарізну мисливську і травматичну зброю. Оскільки є різні обмеження та правила у зберіганні.

Мисливську зброю може оформити кожен громадянин, який досяг певного віку, психічно здоровий, має умови для зберігання та пройшов відповідне навчання. У довгоствольної нарізної немає функції автоматичного вогню, але є обмеження на об’єм магазину. Травматична зброя призначена для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями. Щоб її придбати, потрібно мати певний статус - працівника правоохоронного органу або члена його родини, депутата, журналіста, особи, яка входять до громадських формувань з охорони правопорядку.

У вас не повинно бути судимостей та будь-яких притягнень до адміністративної відповідальності.

 Як правильно зберігати зброю та хто це контролює 

Якщо ви маєте до трьох одиниць зброї, зберігайте її у сейфі. Якщо ж зброї більше, ви маєте встановити сигналізацію в приміщенні. Це питання контролюватиме дозвільна служба у територіальних органах поліції або дільничні офіцери.

Якщо хтось зберігає зброю незаконно – понесе адміністративну відповідальність, передбачену статтею 263 ККУ. У разі, якщо ви незареєстрованою зброєю захищалися, з вас все одно не знімуть відповідальності. 

Джерело.

 

2ogoloshenya