Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

В.о міністра охорони здоров`я України Уляна Супрун розповіла, як дитячі будинки трансформуватимуть у центри реабілітації та паліативної допомоги.


Супрун зазначила, що вся допомога в нових центрах буде безкоштовною, - повідомляє РБК Україна. У таких закладах допомагатимуть сиротам. Це є частиною медичної реформи МОЗ.

Тут діти зможуть проходити фізичну, медичну, соціальну, психологічну реабілітацію та корекцію, а також отримувати паліативну допомогу. Для них ці послуги будуть безкоштовними, оплачувати їх буде Національна служба здоров'я України з коштів платників податків.

Батьків, опікунів і членів сімей навчатимуть доглядати за дитиною, враховуючи стан її здоров'я, фізичний і психічний розвиток. Батьки дітей з інвалідністю зможуть отримати послуги тимчасового відпочинку.

Допомога надаватиметься як стаціонарно, так і амбулаторно. Також у фахівців центру можна буде пройти консультацію.

"Реабілітаційні центри будуть створені саме на базі дитячих будинків, тому що там є потужна медична база. Це достатня кількість кваліфікованого медперсоналу, реабілітаційне обладнання, більшість мають також басейни і сенсорні кімнати. Вони не потребують додаткового фінансування, щоб надавати якісні послуги більшій кількості дітей. У той же час, поки доступ до цих послуг мають тільки ті діти, які проживають у будинках дитини. А ті, що потребують реабілітації, але живуть в сім'ях - ні. Ці зміни допоможуть зробити медичну допомогу більш доступною і своєчасно. Кількість місць в таких центрах будуть розраховувати, виходячи з потреб кожної громади", - зазначила Супрун.

Експерт підкреслила, що нові центри не будуть інтернатами - допомогу у них будуть надавати в присутності батьків або опікунів.

Джерело.

2ogoloshenya