Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Олексій Ситников, легенда світового консалтингу та коучингу, доктор психологічних та економічних наук, професор, майстер ділового адміністрування (МВА), психотерапевт, тренер з досвідом викладання і консультування більш ніж в 50 країнах, ініціатор міжнародного краудсорсингового проекту KARMALOGIC – про деякі із законів управління своїм життям і долею.

Доля сприяє тим, хто добре говорить про інших людей або нічого не говорить

Те, що я говорю про інших людей, формує до мене певне ставлення з боку навколишнього світу, що асоціюються також і з образами, які я сформував – навіть, якщо говорив про інших. Наприклад, якщо ми говоримо про хороші речі, нас сприймають як позитивно налаштованих, доброзичливих і відкритих людей, вільних від комплексів, котрі не мають потреби приховувати свої недоліки, вказуючи на такі самі у решти людей.

З нами стає приємніше і безпечніше спілкуватися, природньо знімається настороженість. Згодом навколо нас формується своєрідний позитивний фон, який притягує до нас подібних сприятливо налаштованих людей. Таким чином, те, що ми говоримо, фактично формує наше оточення.

Кожен день може бути останнім. Максимум від життя отримують ті, хто радиться зі своєю смертю, плануючи кожен свій день і живуть «сьогоднішнім днем».

Життя – це те, що відбувається з нами зараз. Саме тому кожен день є найголовнішим у житті. Отже, якщо ми маємо бажання, мрії і «необхідності», треба намагатися негайно їх реалізувати і отримувати від цього задоволення. І саме зараз потрібно спілкуватися з тими людьми, з якими нам цього хочеться, бо часто найменше любові дістається нашим найулюбленішим людям.

Піклуватися про близьких. Подорожувати. Радіти життю. У світі дуже багато людей купують щодня свіжий хліб, але при цьому доїдають старий. І за цей час свіжий хліб теж стає черствим. І тому такі люди постійно, все життя їдять тільки черствий хліб. Варто бути уважним до свого життя і цінувати кожну мить, кожне враження і переживання.

Щасливі в житті ті, хто намагається мислити позитивно, легко відпускаючи негатив і не дозволяючи йому впливати на життя

Якщо з нами живуть негативні емоції, образи, проблеми – варто відпустити їх, відмовившись від бажання зла іншим людям і зосередившись на тому хорошому, чого ми хочемо в майбутньому.

З нами буде відбуватися те, про що ми думаємо і те, чого ми бажаємо іншим

З нами відбувається те, про що ми думаємо. Незалежно від того, чи думаємо ми про себе або про інших. Не випадково кажуть: «Не рий іншому яму, сам в неї потрапиш». Так, якщо ми через певні негативні емоції щодо іншої людини бажаємо їй зла, на це в першу чергу ми програмуємо своє життя і майбутнє. І навпаки. Якщо бажаємо іншим добра й успіху, то несвідомо психологічно готуємо себе до цих приємних подій.

Якщо будемо робити так, як завжди, то і отримаємо те, що завжди отримували

Якщо ми маємо певний звичний алгоритм дій, то результат часто просто запрограмований самим процесом. Світ розвивається через помилки і випадкові події, а не через звичні дії. Доля надає нам можливість нового вибору тільки через випадкові події.

Саме тому для того, щоб змінити щось у своєму житті, часто варто дати шанс так званій «нагоді» і залишатися відкритим до нових можливостей. Наприклад, їздити хоча б кілька разів на місяць на роботу за іншим маршрутом, відвідувати місця, в яких ви ніколи не були і знайомитися з новими людьми з нових для себе сфер.

Несвідоме будь-якими способами буде уберігати нас від помилкових дій і рішень

Наше несвідоме якимось чином знає, що нам потрібно. І якщо ми йдемо не туди, воно дає нам знаки. Потрібно тільки вміти їх бачити і розуміти. Що таке знак? Це малоймовірна подія, яка з певної причини сталася саме зараз, коли ми приймаємо рішення. І чим меншою для нас була ймовірність його виникнення, тим більш важливим є цей знак.

Наприклад, хвороби і травми часто символізують про те, що ми рухаємося не туди. Йдемо до помилкових цілей, наслідуємо чужі установки замість того, щоб докладати зусиль для власного щастя. І тому наше несвідоме намагається нас стримати. А якщо ми не прислухаємося до нього, то несвідоме врешті буде намагатися взагалі нас вимкнути.

Нам належить лише те, що насправді зароблено працею, часом, знаннями, турботою

Насправді це продовження закону збереження енергії. Якщо кожен з нас буде брати для себе тільки те, що реально заробив, то збережеться гармонія. І навпаки, порушення цього закону призведе до нерівноваженого стану в системі і ця остання буде приходити до рівноваги, відбираючи в одних і додаючи іншим.

І тому, якщо ми одержуємо блага або ресурси, які нам не належать, доля у нас їх відбере, щоб відновити природний баланс. Виходячи з цього правила, якщо ми з якихось причин отримали більше, ніж заслуговуємо, Всесвіт чомусь саме через нас хоче розподілити це тим, хто їх потребує саме через нашу точку зору.

Наша система цінностей або навколишнє середовище чомусь більше підійшли для перерозподілу. І доля далі якось сама підкаже, кому саме потрібно допомогти. Ідучи за цим законом, ми убезпечуємо себе від негативних подій. Доля буде більш прихильною до нас.

Дуже корисно взагалі відмовитися від висновків і думок, які осуджують і тим більше остерігатися давати іншим поради

Коли ми даємо поради іншій людині, у неї часто виникає ілюзія того, що ми краще знаємо правильну відповідь. Хоча це, звичайно, не може бути так. Правильна відповідь і рішення залежить від такої величезної кількості суб’єктивних та невідомих нам факторів, що ми ніколи не зможемо правильно оцінити і зрозуміти ситуацію з точки зору саме цієї людини.

З іншого боку, це дозволяє їй перекладати на нас відповідальність за свої рішення. Якщо у нас просять поради, наше завдання – просто розширити перелік можливих видимих ​​варіантів для цієї людини і допомогти знайти плюси і мінуси кожного варіанта. А далі її життєвий досвід, логіка та інтуїція вже самі виберуть найкращий варіант з усіх можливих саме для неї.

Такою ж помилкою є і висновки з осудом. В такому випадку ми програмуємо людину. Не дарма в НЛП (нейролінгвістичному програмуванні) оціночні судження відносяться до методів гіпнозу (так званої Мілтон-моделі мови). Крім того, оцінка часто здатна зруйнувати навіть хороші стосунки. Тому замість того, щоб говорити комусь – «ти поганий», варто навчитися говорити про почуття, які ми відчуваємо як реакцію на вчинки іншої людини.

Намагайтеся знайти потік і потрапити в нього

У світі існує велика кількість енергетичних потоків. І якщо в них потрапити, то розвиватися і досягати успіху можна набагато швидше, ніж інші. В основному такі потоки утворюються навколо людей з доброю енергетикою, позитивним поглядом на світ, задоволених своїм життям.

Спілкуючись з такими людьми, ми починаємо брати з них приклад. Потрапивши в такий потік, потрібно прагнути до його центру. Також як індикатором центру теплої течії в океані є температура води, показником того, що ти рухаєшся у правильному напрямку стає збільшення навколо тебе позитивних і успішних людей.

Наші здібності розкриваються, коли вони дійсно потрібні

Людський мозок так влаштований: розкриваються тільки ті здібності, які потрібні людині в цей момент часу для реалізації поставлених особистих цілей і виживання.

Багато людей витрачають десятки годин на те, щоб вивчити англійську мову. Але якщо вона їм насправді не потрібна, то швидко забудеться і час на її вивчення буде витраченим даремно. А ось якщо мова реально потрібна і життєво необхідна, вона засвоюється легше і швидше.

Наші мрії здійснюються не раніше, ніж ми стаємо до цього готові

Якщо ми не одержуємо того, про що мріємо, отже, доля нас береже від цього, тому що ми до цього не готові. Наприклад, до машини, яку не готові ще обслуговувати. Виникає запитання, що ж тоді робити? Готуватися і робити те, що в ваших силах. І поступово добитися такого стану речей, при якому потрібний нам результат не може не відбутися.

По суті, мова йде про те, щоб керувати тим, чим можемо управляти: собою, своїми вчинками, волею, розумом. І тоді ми перестаємо звинувачувати весь світ у своїх невдачах і розуміємо, що вся відповідальність за події, які відбуваються в нашому житті, лежить на нас. А відбуваються з нами ті події, до яких ми готові і яких гідні.

Якщо хочемо стати кимось, варто почати поводитися так, немовби це вже сталося

Якщо ми хочемо кимось стати, то корисно почати до цього готувати себе і своїх близьких. Це не означає, що потрібно, наприклад, купувати дорогий одяг і предмети інтер’єру. Це означає, що потрібно поводитися і мислити благородно і без метушні. Кажуть, гроші приходять тоді, коли людина внутрішньо змирилася з тим, що у неї є, коли вона вже навчилася бути щасливою і без них.

Чоловіка створює жінка

Природа так влаштувала, що жінка є одночасно і стартовим майданчиком для чоловіка, і перекладиною для стрибку. З одного боку, вона дає чоловікові необхідну енергетику, забезпечує затишок і умови для відновлення. З іншого боку, саме жінка задає планку розвитку чоловіка.

Якщо, наприклад, попередній чоловік жінки був успішним, вона буде передавати цей успіх своєму наступному партнеру. І навпаки, покинувши алкоголіка, вона часто своєю поведінкою створює умови для того, щоб новий чоловік теж почав пити. Завдання чоловіка – знайти жінку, яка поставить йому надмету в житті. А завдання жінки – знайти чоловіка, який дострибне до перекладини.

Потрібно знати, що є речі, про які просто ніколи не потрібно думати

На світі є ідеї і події, про які просто не потрібно думати або знати. Наприклад, про те, як ми помремо. Або хто у нього / неї був до нашої зустрічі. Не потрібно знати, як вона чепуриться або які смс і кому він / вона пише. Все це користі не принесе, але може отруїти нам життя і зруйнувати стосунки з близькими людьми.

Краще не знати зайвого й уникати можливості стати свідком негативних вчинків інших людей

Ми пробачаємо тим, хто помилився. Але ненавидимо тих, хто був свідком наших помилок. Тому краще самим уникати таких ситуацій.

Якщо ми не керуємо своїми прагненнями, то ними керує хтось інший 

Варто замислитися – часто ми отримуємо гроші за те, що йдемо не до своєї мети, а до мети того, хто платить нам за відмову від власної мети.

Тримаємося і боремося за свою свободу

Існують три свободи, які не можна дозволяти обмежувати: свободу пересування, свободу спілкування та свободу інформації. І якщо ми хочемо зробити важливий крок у житті, важливо врахувати, чи не обмежить він одну з цих свобод. А якщо котрась із них обмежується, варто задуматися, чи не занадто висока така ціна.

Люди люблять тих, про кого вони дбають

Чим більше зусиль, часу, почуттів ми вкладаємо в іншу людину, тим більше ми її любимо. Тому якщо ви чогось потребуєте, не бійтеся попросити про це. Гарною практикою є давати іншим людям можливість піклуватися про нас, вони від цього більше будуть нас любити.

Важливо поважати особистий простір – свій та іншої людини

Завдяки особистому простору – своєрідному мікроклімату для розвитку – ми розвиваємося швидше за інших. Краще формуємо і зберігаємо свою індивідуальність. І саме наша унікальність є цінною для людей. Якщо у нас не буде цього мікросвіту, необхідного набору умов і ресурсів, то і розвиватися ми будемо так само, як всі. Тому особистий простір важливо берегти і намагатися нікого туди не впускати.

Людей, яким хочеться перевірити наш телефон, почитати смс, прослухати телефонну розмову, залізти в комп’ютер або сумку – варто просто уникати. За цим законом ми проявляємо повагу до особистого простору іншої людини, втручання в який може зруйнувати стосунки.

Розумний егоїзм необхідний

Якщо ми не будемо себе поважати, боротися за щастя, то ніхто не буде це робити.Розумний егоїзм – це своєрідний унікальний мікроклімат, без якого неможливо виховати свою особистість.

Намагаймося все робити добре, тоді це почне подобатися

Все дуже просто. Справа, яка нам подобається, має шанс стати успішною для нас. А якщо ми хочемо, щоб щось нам самим сподобалося, просто варто один раз зробити це добре. Якщо це неможливо, варто зробити дуже швидко. Так, наприклад, неприємну розмову краще швидко завершити і забути про неї, ніж відтягувати і накопичувати негативні емоції через неї.

Наше несвідоме завжди вибере найкращий з можливих варіантів

Чим більше варіантів вирішення ситуації ми маємо, тим більш правильний варіант вибере несвідоме. Тому наше завдання – розширювати кількість можливих варіантів для порівняння і вибору. У той же час необхідно враховувати, якщо штучно якийсь варіант не доступний, мозок концентрується саме на ньому, виставляючи його нам, як особливий – і підсвідомо підштовхує до нього.

Насправді, ми часто домагаємося не так цього варіанта, скільки свого права на його реалізацію. Тому отримавши те, що було недоступне спочатку, необхідно ще раз повністю переоцінити всі доступні варіанти вирішення проблеми. За матеріалами Тутка.

Джерело.

 

 

2ogoloshenya