За проведення такого псевдолікування від нарко- та алкозалежності родичі потерпілих осіб здійснювали відповідну грошову оплату.

На Хмельниччині викрито групу осіб, які упродовж тривалого часу під виглядом надання платних медичних послуг з лікування від наркотичної чи алкогольної залежності організували на території Хмельницького району роботу нібито реабілітаційного центру. 

Як повідомляють у прокуратурі області,  четверо чоловіків, не маючи дозволу на ведення лікувальної діяльності, винаймали домоволодіння у місцевих жителів, до якого поміщали осіб, яким необхідне лікування, де незаконно утримували їх в антисанітарних умовах та проти власної волі.

 

Фактично жодні медичні послуги або кваліфікована допомога цим людям не надавалася.

 

Водночас правопорушники забезпечували потерпілих мінімальними запасами продуктів харчування, спостерігали за потерпілими, обмежували в телефонному зв’язку з їхніми родичами.

 

Застосовуючи психологічний тиск та фізичну силу, вводячи медичні препарати, змушували потерпілих підписувати заяви про нібито добровільне перебування їх у реабілітаційному центрі. Самі ж потерпілі не могли вільно покинути приміщення та територію зазначеного закладу.

 

Окрім того, за проведення такого псевдолікування від нарко- та алкозалежності родичі потерпілих осіб здійснювали відповідну грошову оплату.

 

Злочинну діяльність зазначених «добродіїв» викрито в рамках кримінального провадження, досудове розслідування у якому на цей час триває.

Наразі відповідні особи перебувають під домашнім арештом.

Правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб, здійснюване протягом тривалого часу) КК України.

2ogoloshenya