Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

В Україні запускають Фонд стартапів з початковий бюджетом майже 400 млн грн. На фінансування виділили 400 мільйонів гривень, але сума може бути значно більшою із часом. Про це повідомляє Укрінформ.

Початкову суму в Фонд вкладе держава. Також Фонд матиме грантове (безповоротне) фінансування. Розмір гранту розрахований на 24 місяці і складе $ 25 000 – $ 75 000. Кошти можуть бути використані на розвиток бізнесу.

Заявки можна буде подавати онлайн на порталі фонду. Конкурсна комісія буде оцінювати проєкти і проводити пітчинг (презентацію)  проєкту наживо. Після цього буде визначатися переможець і відбудеться підписання договору. При відборі будуть оцінювати технічну і комерційну можливість реалізації проєкту. Основні критерії – інноваційність, комерціалізація, команда і фінанси, стійкість.

Днями відбудеться перше засідання Наглядової Ради, після цього будуть затверджені конкурсна комісія, критерії відбору та у вересні почнеться прийом заявок.

Як повідомлялося, рішення про створення Фонду розвитку інновацій уряд ухвалив у листопаді 2018 року. Фонд має забезпечувати стимулювання інноваційної діяльності, комерціалізацію результатів науково-технічних розробок, вихід на ринок нових товарів і послуг, забезпечить надання фінансової підтримки інноваційним компаніям і проєктам, а також сприятиме пошуку та залученню інвестицій у такі проєкти.

Джерело.

2ogoloshenya