Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Журналіст, автор відеощоденника, повернувся додому без автомобіля, телефону, відеокамери і ноутбука, але живий.

Журналіст Ростислав Шапошников, який провів тиждень всередині "Іловайського котла" і ховався разом з солдатами в окопах від мінометних обстрілів і "Градів", зі своєю відеокамерою став свідком всього, що відбувалося в Іловайске- в місті, в який, не ховаючись, зайшли регулярні війська РФ, говориться в програмі "Секретні матеріали".

Журналіст повернувся додому без автомобіля, телефону, відеокамери і ноутбука, але живий. У розпорядження "Секретних матеріалів" потрапив його відеощоденник - ексклюзивні зйомки з Іловайська з 24 по 31 серпня.

 У Іловайськ Ростислав вирушив на своєму "Ланосі". Він приїхав в місто, на той момент контрольоване українськими батальйонами і військовослужбовцями. Перед солдатами поставили завдання зачистити Іловайськ від озброєних бойовиків.

Через кілька годин все кардинально змінилося. Ростислав виявився разом з бійцями всередині справжнього котла, коли на територію міста на танках і з важким озброєнням зайшли російські солдати.

"Поки в Києві йде парад, ми знаходимося тут на передовій і, як кажуть солдати, ми сидимо з голою дупою: ні техніки, ні нормального озброєння, ні людей", - каже журналіст.

Це одне з перших відеозвернень Ростислава. Всю ніч їх позиції будуть обстрілювати з мінометів і "Градів". Після першої ночі в окопі журналіст зрозумів, що потрапив на справжню війну.

 "Дуже багато убитих. Звичайно, це просто кошмар. Це не передати словами, ми всю ніч просиділи в окопі. Чули, як машина вибухала і горіла. Слава Богу, що ми живі залишилися після цієї ночі", - розповідає Ростислав.

Там же, в окопах і оточенні, Ростислав осягав військову науку, а бійці показували докази того, що Іловайськ оточений не сепаратисти, а російська армія.

Разом з добровольцями з батальйонів хлопець жахався методам ведення неоголошеної війни і розповідав, як досвідчені воїни носили з собою ікони і зізнавалися, що навіть в Афгані так не воювали.

Що буде з ними і Іловайськ, солдати дізнавалися з Інтернету і телевізійних випусків. В окопах бійці читали новини, а вечорами дивилися телевізор і дізнавалися, що Путін відхрестився від солдатів, яких послав в Україну як гарматне м'ясо.

котла ", він розуміє, що виявився не на війні, а в тирі як мішені." Я бачив своїми очима, як ми їдемо і на полі стоїть техніка, дуже серйозна техніка, це і міномети, і гармати, які просто нас розстрілювали, як в тирі. Тобто, це не була війна, це не був бій. Це був просто розстріл в тирі. Не було жодного шансу вибратися звідти живими в тому ж складі ", - згадує журналіст. Як вже раніше повідомлялося, військова прокуратура вже шукає причини і винних в" Іловайськ котлі ".

Джерело.

2ogoloshenya