Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Росія вже висунула звинувачення в остаточній редакції усім 24 українським морякам, яких незаконно захопила у листопаді 2018 року біля Керченської протоки.

Координатор групи адвокатів моряків Микола Полозов розповів, що у ході сьогоднішніх слідчих дій звинувачення було пред'явлено Андрію Артеменко.

Усіх українських військовополонених моряків Росія звинувачує у незаконному перетині державного кордону, здійсненому організованою групою.

Адвокат зазначив, що наступна стадія – ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. Попередня дата судових засідань щодо продовження запобіжного заходу – 17 липня.

За словами Полозова, захист українців продовжує наполягати, що захоплені українські моряки є військовополоненими і перебувають під захистом III Женевської конвенції 1949 року. Крім того, вони мають імунітет, відповідно до Конвенції ООН з морського права, та відповідно до наказу Міжнародного трибуналу ООН з морського права, їх має бути негайно звільнено.

Джерело.

2ogoloshenya