Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У Міністерстві охорони здоров'я запропонували для обговорення законопроект про санітарні норми. У ньому йдеться про правила утилізації сміття та утримання прибудинкових територій і парків.

Передусім пропонують впорядкувати систему озеленення. Також убезпечити забруднення підземних вод і джерел водопостачання.

Наголошується і на створенні умов для реалізації прав людей із інвалідністю, що наближає українські норми до європейських.

"Люди з інвалідністю, батьки з дитячими колясками, велосипедисти та інші групи населення мають пересуватися безпечно та комфортно. Наприклад, громадських туалетів має бути більше, а вбиральні без каналізації – заборонені. У кожній зоні зелених насаджень, де гуляють люди, обов'язково повинен бути хоча б один стаціонарний громадський туалет", – йдеться в проекті.

Ініціюється заборона вигрібних ям. Норми хочуть ввести, щоб убезпечити від потрапляння небезпечних речовин до ґрунту та підземних вод, а також джерел і колодязів.

Зауважується, що під час листопаду треба прибирати опале листя з проїжджої частини і заборонити його спалювати, бо це забруднює повітря, воду і ґрунт.

Крім того, законопроект регламентує правила прибирання територій взимку: посипати дороги піском і сіллю від ожеледиці буде заборонено. Такі дії забруднюють ґрунт, шкодять зеленим насадженням і псують взуття.

За новими нормами можуть заборонити обрізати дерева для так званого омолодження. Це погіршує очищення повітря і зменшує площу затінених територій.

Джерело.

2ogoloshenya