Антимонопольники звинуватили кількох підприємців у змові та оштрафували їх.

Вісьмох фізичних-осіб підприємців та три товариства з обмеженою відповідальністю оштрафували на 345 тисяч гривень за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів аукціону із закупівлі деревини, повідомляють у прес-службі Хмельницького обласного територіального відділення АМКУ.

 

"Розглянувши подання Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області, Відділення встановило, що зазначені суб’єкти узгодили свою поведінку під час підготовки та участі в аукціоні по реалізації необробленої деревини, - кажуть антимонопольники. - 5 грудня 2017 року в одному з ресторанів міста під час зустрічі окремих представників суб’єктів господарювання відбувся розподіл лотів, виставлених товарною біржею "Подільська" на аукціон з продажу необробленої деревини."

 

На аукціоні 6 грудня 2017 року відповідачі жодного разу не брали участь в торгах один з одним, не зважаючи на те, що при поданні заявок реєструвалися на участь у торгах по одних і тих самих лотах. Конкуренція на вказаних лотах виникала лише в окремих випадках, коли участь у торгах за лот брали інші суб’єкти господарювання, які не були учасниками змови. Відповідачі придбали усі лоти, про які домовились попередньо. Придбання необробленої деревини відбулося за цінами, значно нижче середніх по аукціону.

 

На думку Антимонопольного комітету України, ФОП Четвертухіна Р.Г., ФОП Медведєва Л.В., ФОП Савранський С.О., ФОП Терещук О.В., ФОП Дзюблюк Б.М., ФОП Полятевич В.Т., ФОП Алілуйко М.М., ФОП Мазуркевич А.Й., ТОВ "ФІРМА ЗЕНІТ-СЕРВІС ПЛЮС", ТОВ "Інтердерево" та ТОВ "Дубава" вдалися до змови.

 

"Таким чином вчинили антиконкурентні узгоджені дії, усунули конкуренцію та змагальність між собою, а отже, спотворили результат проведених торгів, порушивши право державних підприємств Хмельницького обласного управління лісового господарства, які реалізовують необроблену деревину через аукціон, на отримання найбільш ефективного для них результату", - константують антимонопольники.

2ogoloshenya