Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У четвер, 20 червня, Філарет після свого помісного собору оголосив про відновлення Київського патріархату.

Зокрема, в постанові на двох аркушах А4 вказані основні 10 пунктів, на підставі яких церква Київського патріархату скасовує Помісний собор 15 грудня, на якому була створена ПЦУ, передає Країна.

Уже в першому пункті зазначається, що сьогоднішній Помісний собор скасував постанову архієрейського або так званого "Помісного собору" про умовну ліквідацію УПЦ КП. Без цієї процедури ніяк не могло відбутися видача Томосу Україні, стверджується в документі.

У другому і третьому пункті повідомляється про відновлення Київського патріархату на чолі з Філаретом.

Далі йдеться про те, що УПЦ КП є власником всіх грошових коштів на рахунках, а також управляє всіма раніше належали їй храмами і монастирями. Також йдеться про те, то все закордонні парафії також повертаються під контроль УПЦ КП.

Окремо варто відзначити і сьомий пункт, в якому вказується, що виданий Україні Томос не відповідає статусу автокефальних церков і ставить Україну в залежність від Вселенського патріархату.

Раніше повідомлялося, що патріарх Філарет вручив Петру Порошенко орден Андрія Первозванного за активну участь в процесі отримання томосу про автокефалію Української православної церкви.

Джерело.

2ogoloshenya