Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Колишній глава Адміністрації Януковича Андрій Клюєв балотується до Верховної Ради.

Про це повідомляє група The Newsroom у Facebook.

За інформацією журналістів, Клюєв висувається у 46 окрузі з центром у місті Бахмут на Донеччині.

"Висувається, нібито, від Ліберально-демократичної партії, що дозволяє йому не подавати документи до ЦВК особисто. Представник партії вже подав документи на Клюєва, на даний момент вони перебувають на розгляді комісії.

За законом, кандидат у депутати має прожити на території України впродовж останніх 5-ти років перед балотуванням. Клюєв, як відомо, останні 5 років поневірявся між Москвою, Віднем і Брюсселем.

ЦВК розіслала стандартні для всіх кандидатів запити до МВС, МЗС і прикордонників, щоб з'ясувати це питання, бо формально – потрібен документ. І після отримання відповідей виявилося, що ЦВК не має формальних підстав відмовити Клюєву в реєстрації", - пише ЗМІ.

Журналісти повідомляють, що останні офіційні відмітки про виїзд Клюєва за кордон і заїзд назад в Україну датуються початком січня 2014-го.

"Граничною є дата заїзду в країну після новорічний свят. І, оскільки наприкінці того ж місяця поплічники Януковича вже тікали з України чигирями, відміток про їхній виїзд за кордон у прикордонних базах нема. Тепер вони можуть заявити, що, наприклад, весь цей час перебували у підпіллі проукраїнських партизанів Криму, а Крим – це Україна", - інформує група.

З цієї ж причини ЦВК була вимушена зареєструвати екс-заступника генпрокурора режиму Януковича Рената Кузьміна, який перебував у розшуку, а тепер балотується за списком "Опозиційної платформи - За життя" кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Щодо Клюєва, ЦВК спрямувала додаткові запити до Нацполіції, ГПУ та СБУ, повідомляють журналісти.

Джерело.

2ogoloshenya