Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Керівника антикорупційної прокуратури Назара Холодницького звинуватили у приховування прибутків.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження за фактом неправдивих свідчень, які Назар Холодницький вносив до декларації, пише pravda.com.ua.

У період 2017-2018-х він вніс до декларації на 25 тис. грн менше, ніж насправді, і заявив про менший стан рахунку банківської картки, ніж є насправді. Він не вказав, що є позичальником коштів.

Загальна різниця між справжніми заощадженнями та вказаними в декларації становить 135 тис. грн.

У ЦПК заявили, що Назар Холодницький компетентний у правилах заповнення декларації, бо займається пошуком невідповідностей у деклараціях інших осіб. Тому неправдиві дані в його декларації вважають умисним нехтуванням законодавства.

Внесення неправдивих свідчень до декларації карається звільненням, доганою чи забороною підвищення.

Холодницький пояснив, що незадекларовані 25 тис. грн він не отримав. Гроші пішли на переоформлення авто під час продажу. Тому не вносив до декларації.

А різниця між вказаною сумою на рахунку становить 1 тис. грн, що вважав несуттєвим. Позики, що він надав друзям у розмірі $4 тис., йому ще не повернули.

Холодницький вже отримував догану 2017-го, але тоді його виправдали.

Джерело.

2ogoloshenya