Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Міські голови з Хмельниччини закликали державну владу закріпити децентралізацію в Конституції під час участі в XV Українському муніципальному форумі в Одесі.

Про це повідомила НГП консультант з комунікацій проекту «ПУЛЬС» при Хмельницькому відділі Асоціації міст України Анна Сіра.

Учасники заходу прийняли за основу звернення Асоціації міст України до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо вирішення проблемних питань органів місцевого самоврядування.

Зокрема, серед іншого вони закликали закріпити в Конституції України нову модель місцевого самоврядування та територіальної організації влади, побудовану на принципах децентралізації та субсидіарності; прийняти новий закон про службу в органах місцевого самоврядування з врахуванням положень Європейської хартії місцевого самоврядування, створивши реальні умови для формування професійного, сталого, вмотивованого складу працівників органів місцевого самоврядування; прийняти закон про засади адміністративно-територіального устрою з врахуванням принципу повсюдності місцевого самоврядування.

Серед представників Хмельницької області, які підписалися, – це міські голови Хмельницького Олександр Симчишин, Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич, Славутської ОТГ Василь Сидор, Дунаєвецької міської ОТГ Веліна Заяць, Красилівської ОТГ Ніла Островська, Городоцької ОТГ Василь Підлісний, а також голови Грицівської ОТГ Людмила Тіфенбах та Лісовогринівецької ОТГ Віталій Гралюк.

Як писав НГП, на Хмельниччині широку дискусію виклав законопроект двох нардепів-мажоритарників Сергія Мельника і Володимира Мельниченка, а також депутата-“фронтовика” Миколи Федорука. Автори пропонують із 20 районів створити три:

  • Хмельницький район включатиме теперішні Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Красилівський, Летичівський, Старокостянтинівський, Старосинявський, Теофіпольський, Ярмолинецький райони;
  • Кам’янець-Подільський район – Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони;
  • Шепетівський район – Білогірський, Ізяславський, Полонський, Шепетівський райони.

Джерело.

2ogoloshenya