У селі Стуфчинці Хмельницького району відновлене водопостачання, якого не було упродовж тижня. А все через борг за електропостачання, каже директор комунального підприємства «Лісовогринівецьке» Олег Белінський.

 

«Це не наше підприємство відключило воду. Це ТОВ «Енергозбут». Борг перед енергетиками жителів Стуфчинців на 1 червня був 98 тисяч гривень», – коментує Олег Белінський.

 

А от селяни обурені тим, що від водопостачання зникло не лише у боржників, а й у всіх абонентів.

 

«Протягом тижня люди змушені були користуватися бутильованою водою. Або проситися до односельців, у яких криниці на подвір’ї. І все це у 30-градусну спеку. У мене самого боргу немає. Чому тоді такі, як я, мають страждати?», – обурюється один із жителів с. Стуфчинці Олександр.

 

Староста с. Стуфчинці Микола Джумига стверджує: деякі абоненти накопичили борги за воду на понад 1000 гривень. Тобто не сплачували за водопостачання місяцями. Лише 19 місцевих користувачів з 93 абонентів, станом на травень, можна назвати сумлінними платниками. Також Микола Джумига запевняє: про майбутнє відключення селян попереджали оголошеннями.

 

Після такого радикального кроку енергетиків чимало жителів Стуфчинців погасили заборгованість. Щоправда, гроші, сплачені через «Укрпошту», могли й досі не надійти на рахунок енергопостачальника. 

 

Селяни тим часом скаржаться: плата за водопостачання у них суттєво більша, ніж, до прикладу, у Хмельницькому. За останні кілька років тариф виріс більше ніж вдвічі і нині складає 20 гривень за 1 кубометр води. Деякі місцеві мешканці називають це здирництвом та пов’язують з приєднанням Стуфчинців до Лісовогринівецької об’єднаної тергромади у 2015 році.

 

Натомість директор КП «Лісовогринівецьке» Олег Белінський стверджує: тариф є збитковим та не покриває всіх витрат комунального підприємства. За його словами, до прикладу, у Чорноострівській ОТГ жителі сплачують 26 грн. 20 копійок за 1 кубометр.

 

Наразі водопостачання відновлене. Але питання не можна назвати остаточно вирішеним. Жителі ОТГ чекають від місцевих депутатів затвердження програми фінансової підтримки комунального підприємства.

 

Джерело

2ogoloshenya