Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Подружжя-фермерів відркрило зміїну ферму на Львівщині

Фермерське господарство "Західний равлик" у селі Солонка Пустомитівського району Львівщини вирощує їстівних змій. Це перша в Україні зміїна ферма.

Співвласниця ферми Ірина Юскевич говорить, що змій вирощують на фермі два місяці. Приблизно 70 неотруйних плазунів містяться в спеціальному вольєрі. Розводять рептилій для продажу в ресторани, пише Fermer.blog.

Лише недавно власникам вдалося отримати необхідні дозволи. Для фахівців Госпродпотребслужби Пустомитівського району це був несподіваний вид бізнесу. Ферма знаходиться на стандартній ділянці між приватними будинками в Солонці.

Подружжя-фермери не хочуть зупинятися на розведенні равликів і змій. Планують вирощувати жаб і сарану.

Страва, приготована зі змії буде коштувати в межах 3-4 тис. грн за порцію. При цьому з однієї змії можна приготувати їжі на трьох осіб. Щоб змії досягли товарних кондицій, їх вирощують протягом 3 років. Годують перепелиними яйцями, молоком і мальком риб.

На думку Ірини Юскевич, зміїне м'ясо не стане надто популярним, але завжди знайдуться люди, які захочуть спробувати щось незвичайне. Фермери планують запустити вирощування і змій для отримання отрут, що використовуються в фармацевтиці.

Джерело.

2ogoloshenya