Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

Також в частині України очікуються грози.

Погода цього тижня побила рекорди цілого століття. Аж чотири найтепліші ночі за всю історію метеоспостережень пережили кияни, повідомляє ТСН.Тиждень.

Та й по цілій Україні початок літа вже обігнав усі кліматичні норми майже на 10 градусів і тяжіє у бік +40.

Українці не єдині, хто потерпає від африканської спеки. Північ Литви не знає, куди подітися від своїх рекордних +36 градусів тепла. Але така погода найчастіше накликає біду у вигляді шквалів, градів, ураганів. Це наслідок зустрічі двох фронтів – холодного і теплого. Дніпропетровщина відчула на собі цей раптовий удар. Ураган валив дерева, рекламні щити прямо на людей.

Європу накрило градами – діаметр льодяників досягав 14 сантиметрів. Такі опади відчули на собі Словеня, Хорватія, Італія, Польща та Німеччина. Крижані кулі, схожі на тенісні м’ячі, відскакували од землі на кілька метрів. А деякі вибухали, мов гранати. В Італії лід зішкрібали із землі лопатами.

Синоптики попереджають про локальні грози по всьому Заходу України – від Ужгорода аж до Житомирщини та Вінниччини. А в четвер дощі дістануться і Півночі. Температура повітря й далі спопелятиме землю. На Заході - відносно лагідні +27. На Півночі, Сході й у Центрі +31. На Півдні найспекотніше – до +33. А жителям Дніпропетровщини та Запоріжжя слід готуватися до сонячного удару в другій половині тижня - від +34 градусів і вище. І головна порада медиків у таку жароту – менше кави та більше води. 

Джерело.

 

2ogoloshenya