Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Свято є перехідним і залежить від дати Великодня. У цей день прийнято згадувати померлих родичів.

Напередодні свята Трійці в Україні прийнято відзначати Троїцьку суботу. Свято не має конкретної дати і залежить від Великодня.

Традиційно Троїцьку суботу відзначають на 48 день після святкування Великодня. У 2019 Вселенська поминальна субота припадає на 15 червня.

Цей день присвячений поминанню покійних родичів і підготовці до Трійці. Віруючі проводять час в молитвах, відвідують церкви.

Традиції Троїцької батьківської суботи

Незважаючи на те, що в день Вселенської батьківської суботи поминають покійних, віддаватися скорботі в цей день не прийнято. Необхідно згадувати хороше про близьких і зібратися на сімейному поминальному обіді. Також віряни просять у святих благополуччя і здоров'я.

Трійця в Україні-2019: вихідні та історія свята

Також прийнято відвідати могили померлих родичів, прибрати там, помолитися. В церкві нагадують, що не потрібно вживати на кладовищі спиртні напої, а частування необхідно роздавати зустрічним людям, а не залишати на могилі.

У храмах і церквах під час поминальних служб священнослужителям можна подати записку з іменами тих, за кого ви просите помолитися.

Раніше повідомлялося, скільки буде вихідних в червні 2019 року в Україні.

Джерело.

2ogoloshenya