Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

В Україні продовжує діяти програма із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням.

Для того щоб отримати одноразову грошову допомогу, та безоплатні путівки, потрібно до 5 травня зареєструватись в відділі соціального забезпечення по місцю прописки (згідно постанови КМУ №200 від 15.03.2015). Отримати грошову виплату можна і по місцю перебування, але потрібно взяти довідку, що ви не зареєстровані для даної пільги по місцю прописки.

Кожному захиснику, який повернувся до дому треба звернутися в військомат, там є окремий кабінет в якому займаються АТО і подати заяву і до неї документи. Якщо хтось не стоїть на обліку, то треба стати, а потім здати заяву.

Тим, хто ще продовжують служити, виплатять автоматично, цим займуться в частинах і передадуть документи.

Нагадаємо, Федерація профспілок України проводить системну роботу щодо оздоровлення бійців АТО. За час, який минув з початку бойових дій на сході країни, більш ніж 5 тисячам осіб пройшли через оздоровчі заклади ФПУ. Зараз, профспілки шукають можливість збільшити цю кількість.

«Якщо буде відновлено систему санаторно-курортного лікування за рахунок коштів фондів соціального страхування, за що наразі борються профспілки, з’явиться можливість надати необхідну допомогу ще більшій кількості громадян, у тому числі і учасникам АТО» – наголосив Голова ФПУ, Григорій Осовий.

Джерело.

2ogoloshenya