Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

У Конотопі автомобіль начальника поліції збив на переході дитину

у Конотопі на Сумщині поліцейське авто збило 10-річного хлопчика. Він живий, але перебуває в лікарні в дуже тяжкому стані. Начальника місцевої поліції вже відсторонили від роботи. А водія авто затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу.

ДТП сталася на вулиці Успенсько-Троїцькій біля спортивного магазину. Очевидці переповідають, що хлопчик перебігав дорогу, коли розпочалась злива, і потрапив під колеса поліцейського авто. Його начебто одразу понесли до хірургічного відділення Конотопської центральної районної лікарні, яка розташована поруч, не чекаючи приїзду швидкої. Про це пише Конотоп.City.

 

Версія аварії від Сумської обласної поліції така:

"Автомобіль місцевого відділення поліції, рухаючись проїзною частиною, за попередньою інформацією, скоїв наїзд на 10-річного хлопчика. Поліцейський-водій негайно викликав "швидку" і до приїзду медиків надавав дитині першу домедичну допомогу. Наразі на місці події працюють керівник ГУНП в області, представники підрозділу внутрішньої безпеки, кадрового апарату, провідні фахівці Слідчого управління ГУНП в області, слідчо-оперативна група Конотопського відділу поліції. Працівники ДБР зʼясовують обставини та причини аварії. Дитина доставлена до лікарні, де їй надається вся необхідна допомога, працівники поліції також допомагають потерпілому хлопчику ліками. За словами начальника ГУНП області Миколи Лушпієнка, подія буде розслідувана об’єктивно та неупереджено. Керівництво поліції Сумщини готове надати повне сприяння й усю необхідну допомогу працівникам ДБР у розслідуванні даної події".

Колишній мер Конотопа Артем Семеніхін стверджує, що "авто начальника поліції на пішохідному переході збило 10-річного хлопчика (в іншому пості в соцмережі він стверджує, що авто їхало на великій швидкості). Дитина у важкому стані. Душа рветься на шматки, адже я протягом своєї каденції мінімум чотири рази виносив на голосування депутатів питання виділення коштів на встановлення саме на цьому місці світлофора. Мене вже майже рік немає при владі, а світлофора досі немає".

Згодом Семеніхін уточнив, що "стан хлопчика, якого збило авто начальника поліції Конотопа, стабільний. Операція завершена. Довелося видалити селезінку. Зараз роблять КТ головного мозку фахівці з міста Суми".

 

Речниця обласної прокуратури Наталія Науменко написала у Facebook, що хлопчик рухався пішохідним переходом.

"Водій, який працює у Конотопському відділі поліції, на службовому авто здійснив наїзд на 10-річного хлопчика, що рухався пішохідним переходом на вул. Успенсько-Троїцькій. Дитина госпіталізована. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України. Слідство проводять слідчі ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області. Водій пройшов освідування, він тверезий. Наразі він затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Тривають слідчі дії", - зазначила Науменко.

"За кермом був водій. Сержант поліції. Штатний водій даного автомобіля. Після зіткнення надав першу медичну допомогу. Якщо є провина працівника поліції, відповідати буде за законом", — розповів телеканалу "Контакт" начальник Сумської обласної поліції Микола Лушпієнко.

Правоохоронець звернувся до очевидців події, особливо до жителів будинків №74 і №72 на вулиці Успенсько-Троїцькій у Конотопі, щоб звертались до поліції й повідомляли інформацію про це ДТП.

Джерело.

2ogoloshenya