Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

5-го червня до поліції надійшло повідомлення про те, що приблизно о 19-тій годині у селі Шепіт Путильського району невідомі у військовій формі побили 19-річного місцевого жителя та стріляли зі зброї. Зі слів заявника, зловмисники пересувалися на бронетранспортері.

Як повідомили БукІнфо у відділі комунікації поліції Чернівецької області, виїхавши на місце події, слідчо-оперативна група Путильського відділення поліції встановила, що у потерпілого виник конфлікт з трьома жителями району, віком 31-34 роки. Зі слів парубка, він зробив зауваження чоловікам, які на території села поблизу житлових будинків здійснювали постріли з вогнепальної зброї. Конфлікт переріс у бійку, під час якої хлопець отримав тілесні ушкодження.

Для проведення експертиз щодо перевірки інформації про постріли, порушники добровільно надали поліцейським два автомати і мисливський карабін, на які вони мали всі необхідні дозвільні документи. Також правоохоронці вилучили у чоловіків транспортний засіб – всюдихід.

За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками частини 2 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Того ж вечора о 21:55 на спецлінію «102» надійшло повідомлення, що цьому ж селі місцеві жителі зупинили позашляховик «Mitsubishi Pajero» під керуванням свого 30-річного односельчанина. На думку селян, водій перевозив у автомобілі боєприпаси. Для перевірки отриманої інформації на Путильщину виїхали вибухотехніки обласного управління Нацполіції.

Під час огляду позашляховика поліцейські виявили та вилучили 348 набоїв калібру 9 мм, 170 набоїв калібру 7,62 мм, два магазини від автомата і пістолета, два корпуси гранат, пістолет невстановленої марки без номера, глушник, сигнальну ракету і запал від ручної гранати, які порушник зберігав і перевозив без відповідного дозволу. Усе вилучене направлено на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Також правоохоронці вилучили позашляховик, у якому порушник незаконно перевозив боєприпаси.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  За обома фактами слідчі Путильського відділення поліції розпочали кримінальні провадження. У порушників вилучено понад пів тисячі набоїв різного калібру, гранати, пістолет, частини зброї, позашляховик і всюдихід.

Наразі проводяться досудові розслідування.

 

Фото ГУНП у Чернівецькій області

А тим часом...

Факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами поліція викрила у Новоселицькому, Глибоцькому, Герцаївському районах та у Чернівцях. За порушення законодавства зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Правоохоронці Чернівецької області здійснюють низку цільових та профілактичних заходів, спрямованих на боротьбу з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухівки.

Зокрема поліція вилучила 128 набоїв калібру 9 мм, 37 набоїв калібру 7,62 мм та 22 набої до малокаліберної гвинтівки калібру 5,6 мм.

Також у порушників виявлено та вилучено 2 пістолети, 1 обріз мисливської рушниці 16 калібру, 5 саморобних пістолетів та 1 гранату.

Усе вилучене направлено на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

За всіма фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

Джерело.

2ogoloshenya