Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Результат пошуку зображень за запитом "Нової пошти"

Cуд визнав винним співробітника "Нової пошти" за спробу продажу особистих даних клієнтів.

Про це йдеться у вироку Московського районного суду Харкова від січня цього року.

Харківський районний суд визнав, що 38-річний харків'янин винен за ч.2 ст.361 та ч.2 ст.361-2 (злом комп'ютерних мереж і незаконний збут інформації з обмеженим доступом).

Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки з випробувальним терміном у вигляді двох років.

У компанії підтвердили, що ситуація стосується випадку 2016 року. У той же час, в "Нова пошта" підкреслили, що ця ситуація - не пов'язана з нещодавнім випадком.

"Зараз відсутні докази того, що опубліковані в Facebook скріншоти - дані з бази "Нова пошта". Кіберполіція продовжує працювати над справою", - заявили в компанії.

Згідно з документом, зловмисник отримав пароль доступу до мережі компанії співробітника відділу регіональних продажів Сєвєродонецька Луганської області (сам співробітник не знав про наміри зловмисника).

Потім він з особистим ноутбуком заходив в зону дії Wi-Fi компанії і отримав дані про корпоративних клієнтів компанії (на ці дані у нього було замовлення).

Дані він пересилав замовнику і отримав за них гроші. Це відбувалося з червня по грудень 2016 року.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що в мережу виставлені на продаж дві бази клієнтів компанії "Нова пошта" - на 500 тисяч і на 18 мільйонів користувачів.

Після чого у компанії "Нова Пошта" заявили, що бази даних клієнтів, виставлені на продаж в інтернеті, можуть належати будь-якому іншому українському підприємству.

Джерело

2ogoloshenya