Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Результат пошуку зображень за запитом "Затримали можливого організатора поставок кокаїну в Росію"

В Німеччині у передмісті Берліна затримали Андрія Ковальчука.

Він може бути організатором постачання великих партій кокаїну з Аргентини до Росії через дипломатичні канали.

 Про це повідомив його адвокат Володимир Жеребенков.

Каже, поліція звернеться до суду за ордером на арешт Ковальчука.

Також повідомляється, що зі свідчень Алі Абянова, колишнього завгоспа посольства РФ в Буенос-Айресі, випливає - він на прохання Ковальчука кілька разів відправляв його валізи за допомогою військово-транспортної авіації через столиці Уругваю Монтевідео в Москву. Валізи були запаковані як дипломатична пошта, передає "Коммерсант". І за кожну з них завгосп, за його словами, отримував $1 тис.

Приблизно в середині 2012 року, стверджує Абянов, йому на службовий телефон зателефонував Андрій Ковальчук, з яким вони зустрілися. Ковальчук, відрекомендувавшись йому співробітником служби безпеки посольства РФ в Німеччині (в самому посольстві це категорично заперечують), попросив відвезти його в аеропорт Буенос-Айреса. Потім попросив завгоспа відправити його валізу пізніше, "коли буде готовий літак". При цьому Ковальчук пояснив, що всередині знаходяться дороге вино, кава і подарунки.

"Всередину я не заглядав",— повідомив на допиті Абянов, вважав, що у валізі 20-25 пляшок вина, "так як за вагою це збігалося". Привізши багаж в посольство, він за вказівкою свого знайомого в кінці 2012 року відправив його вантажним російським літаком з аеропорту.

Історія повторилася в 2014 році. Однак тоді Ковальчук попросив обгорнути валізи спеціальним пакувальним папером, обв'язати мотузкою і поставити сургучні печатки. "Зазвичай так запаковується дипломатична пошта, яка не піддається огляду",- повідомив слідчому Абянов.

Аналогічним способом були упаковані 2015 року ще дві валізи, отримані від Андрія Ковальчука, які завгосп кілька місяців зберігав у посольському гаражі. Потім до них додалися ще десять валіз, отримані, за словами підозрюваного, від того ж Ковальчука. Всі валізи лежали в гаражі посольства, а влітку 2016-го, незадовго до закінчення свого відрядження і повернення до Росії, пан Абянов перевіз їх у підсобку школи. "Не хотів, щоб вони заважали в гаражі",— пояснив фігурант розслідування.

Абянов стверджує, що дізнався про вміст валіз вже після свого затримання в кінці минулого року. "Я думав, що роблю контрабанду вина, кави та напівдорогоцінного каміння",— зазначив чоловік.

Справа щодо підготовки перевезення 400 кг кокаїну з Аргентини до Росії дипломатичною поштою є прерогативою МЗС Росії і не стосується Кремля. Про це заявив Дмитро Пєсков, прес-секретар президента РФ Володимира Путіна, передає Lenta.ru. Він зазначив: "Це (має коментувати) міністерство закордонних справ і, наскільки я знаю, вони надали всю необхідну інформацію". У свою чергу, офіційний представник управління справами президента РФ Олена Крилова стверджує, що фотографії літака перших осіб РФ, який начебто перевозив борошно під виглядом кокаїну з Аргентини до Росії, можна було сфальсифікувати.

Джерело

 

2ogoloshenya