Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Зеленського в Раді представлятиме хмельничанин. Що про нього відомо

  • Новообраного главу держави представлятиме Руслан Стефанчук.
  • Він навчався та працював у Хмельницькому.

 20 травня відбулася інавгурація Володимира Зеленського. Новообраний президент вже встиг підписати ряд указів, частина з яких були кадровими. Зокрема, Володимир Зеленський призначив свого представника у Верховній Раді. Ним став хмельничанин Руслан Стефанчук. Він також буде радником Володимира Зеленського. Відповідний указ підписаний вчора, 21 травня.

 Руслан Стефанчук народився 29 жовтня 1975 року в Тернополі. 1997 року закінчив Хмельницький університет управління та права. Двома роками пізніше закінчив Хмельницький національний університет. Від 2000 до 2011 року працював на різних посадах у ХУУПі, а з 2011 року — в Інституті законодавства Верховної Ради України, Національній академії прокуратури України та Національній асоціації адвокатів України. В останній Руслан Стефанчук працює й дотепер. Він займає посаду проректора з наукової роботи вищої школи адвокатури.

 2008 року здобув ступінь доктора юридичних наук. Того ж року Руслану Стефанчуку присвоїли звання професора. 2009 року його обрали членом-кореспондентом Національної академії правових наук України.

У реєстрі НАЗК є електронна декларація Руслана Стефанчука за 2018 рік. В документі вказана його посада — заступник директора державної організації «Національний офіс інтелектуальної власності». У розділі нерухомого майна вказані три земельні ділянки. Дві з них розташовані у Київській області та належать спільно йому та його дружині. Ще одна ділянка у Хмельницькій області повністю належить Руслану Стефанчуку.

Також є сім квартир:

  • дві у Хмельницькому належать Руслану Стефанчуку
  • одна у Ярмолинцях належить декларанту та його дружині
  • чотири квартири у Києві, власником яких є Тетяна Ситарук; вони належать Стефанчуку та його дружині на праві користування.

 Задекларував Руслан Стефанчук і машини. Йому належить «Renault Koleos», а його дружині — «Renault Captur». Автівки придбані за 253 та 539 тисяч гривень відповідно. Такі суми вказані в декларації.

За 2018 рік на основному місці роботи Руслан Стефанчук заробив 199 тисяч гривень. Ще 173 тисячі він отримав від роботи за сумісництвом у кількох наукових установах. Ще 232 тисячі гривень Стефанчук отримав від зайняття підприємництвом. Також минулого року новопризначений радник отримав 82 тисячі гривень у вигляді виплат, гонорарів та подарунків.

У декларації Руслана Стефанчук також вказана готівка у гривнях, доларах та євро на загальну суму понад 2,59 мільйона гривень (за курсом НБУ станом на 31 грудня 2018 року). У 2018 році декларант не володів жодними компаніями, однак їх мала його дружина — ТОВ «База даних судової практики „Ратіо Деціденді“», ТОВ «Міжнародна наукометрична база даних „Верба“» та ТОВ «Юридичне видавництво „Право України“». Усі компанії були зареєстровані у Києві.

 Джерело.

2ogoloshenya