У Києві сьогодні, 1 березня, близько двадцяти правозахисників та працівників сфери інтимних послуг пройшли маршем із вимогою легалізувати проституцію.

Маршрут почався від Кабінету міністрів і закінчився біля Адміністрації Президента. Мітингувальники закликали скасувати статтю 181 ч.1 Кодексу про адміністративні правопорушення.

До заходу приєдналися жінки різного віку, деякі з них надягли білі маски на обличчя. Учасники тримали в руках плакати з надписами: «Секс-послуги — теж робота», «Моя робота — мій вибір» тощо.

Організатори акції зазначили, що марш проводиться 1-го березня у зв’язку з тим, що 3-го березня відзначається Міжнародний день захисту прав секс-працівників, проте цього року випадає на суботу й більшість посадовців матимуть вихідний.

Зараз в Україні налічується близько 80 тисяч секс-працівників, і чинним українським законодавством їм передбачена адміністративна відповідальність, зазначають організатори акції.

Учасники ходи також влаштували флешмоб: зупиняючись біля Кабміну, ВР чи АП, надягали на окремих учасників маски із зображенням, відповідно, портретів прем’єр-міністра, голови Верховної Ради та президента, і ті, нібито говорячи від імені посадовців, підтримували законодавче скасування зазначеної статті.

Разом з тим біля будинку уряду близько десяти жінок і дівчат, які назвали себе феміністками, одночасно із початком маршу за легалізацію проституції розпочали іншу акцію, якою закликали посадовців у жодному разі не узаконювати проституцію.

«Ми вважаємо, що це недопустимо, декриміналізація проституції вигідна у першу чергу сутенерам та торговцям людьми», - зауважила одна із учасниць акції.

Жінки «антилегалізаційного» заходу вишикувалися в ряд, тримаючи в руках плакати з надписами: «Проституція - це зґвалтування за гроші», «Ні рабству в Україні», «Жінка - не товар», «Робота: не плутай продаж досвіду та рабство» тощо, проте не викрикували жодних гасел і ходою урядовим кварталом не ходили.

Джерело

2ogoloshenya