У сенсаційне інтерв'ю каналу TEDxTuscon доктор Джордж Ланд (George Land) розповів аудиторії шокуючі результати про тести креативності, яке він і його команда розробляли в рамках спеціального проекту NASA ...

 

У завдання команди психологів ставилося розробити тест, що дозволяє оцінити і виміряти творчий потенціал дошкільнят.

 

Отриманий результат шокував не тільки замовників в NASA, а й самих психологів.

 

У загальних рисах тест пропонував дітям різні зрозумілі їм завдання, пропонуючи їх вирішити той чи інший спосіб. Тест проводився на 1600 дітей у віці від 4 до 5 років.

Вчені були готові до багато чого, однак те, що вони виявили, поставило їх в глухий кут. Виявилося, що в топову категорію тесту, що розглядається психологами як "геніальність", потрапило 98% дітей!

 

Оскільки "98 відсотків" геніїв здалася NASA немислимою цифрою, тест був забракований як неправильний. Однак розробники не здалися і провели той же тест, на тих же дітей, але вже коли діти досягли віку 10 років. На цей раз в категорію "геніальне уяву" потрапило лише 30% дітей.

 

Результат вийшов настільки дивним, що NASA знову зацікавилися і провели той же тест, на тих же дітей, але вже у віці 15 років. Геніїв серед них виявилося менше 12%!

 

Наступні 5 років NASA не стали чекати і трохи порушили чистоту експерименту, поставивши тест на випадковою вибіркою дорослих. Серед дорослих відсоток геніальності впав до 2-х!

 

На підставі цих даних Gavin Nascimento зробив детальну наукову публікацію, суть якої зводиться до наступного:

«Шкільна система, коледжі та вищу освіту поступово позбавляють зростаючого людини властивого кожному творчого генія. Причин цього можна запропонувати кілька, але найбільш очевидною причиною здається замовлення правлячих класів.

 

Те що ми вкладаємо в поняття "школа" і "освіта" насправді є глобальним інститутом, складної психологічної системою, історично створеної для обслуговування потреб правлячого класу.

 

Для того, щоб так звана "еліта" зберігала свій шикарний стиль викликає розкоші, вносячи при цьому мінімальний внесок в розробку нового і в виробництво, необхідні не тільки вічний штучний дефіцит, нескінченна експлуатація і безперервна війна. Потрібна також загальнодержавна, наднаціональна система промивання мізків, яка доводить, що "так було завжди" і не дозволяє поглянути на хижу, рабовласницьку світову систему критично »

 

Ну і що тепер нам всім робити? Чи можемо ми відновити наш творчий потенціал?

 

Доктор Джордж Ланд (George Land) говорить, що, незважаючи на блоки в свідомості, ми продовжуємо все життя залишатися тими самими геніальними 98 відсотками. Головне зрозуміти, як ця переважна система працює і як її обійти.

 

Джордж Ланд пояснює, що кожному з нас притаманне два типи мислення: дивергентное і конвергентний, тобто розходиться і сходяться.

 

Дивергентное мислення - це те, що ми маємо з народження і називаємо словом уяву.

 

Конвергентне мислення - теж частина нас, яка працює в іншій частині мозку і обмежує дивергенцію. Таким чином, розходиться мислення працює як прискорювач процесів з мозку, а сходяться мислення гальмує цей процес. Це нормально.

 

Але якщо конвергентне мислення взяти під контроль, якщо набити його якимись "парадигмами" і "догматами" - воно починає гальмувати взагалі все:

 

«Ми (?) Пробували це раніше, це не спрацює»

 

«Це дурна ідея!»

 

«У підручнику написано, що це неможливо!»

 

Ось так це виглядає на зовнішньому плані. На внутрішньому, морфологічному плані все куди цікавіше. Там ваші власні нейрони борються іншому з одним!

 

Вдумайтеся: ВАШІ ВЛАСНІ нервові клітини, напхані ЧУЖИМ догматичним сміттям, займаються критикою і цензуруванням, знижуючи частоту і потужність роботи вашого мозку!

 

А якщо додати до конвергенції ще і релігійний страх, то мозок або впаде в ступор, або взагалі згорить.

 

Яке в цій ситуації може бути рішення?

 

Рішення дуже просте. Спробуйте знову знайти в вашому розумі, який тільки-тільки почав пізнавати світ п'ятирічної дитини і дозвольте йому, немов м'ячику за водою виринути на поверхню.

 

Ця дитина в вас є, вона була завжди, вона нікуди і ніколи не йде. Почати шукати її дуже просто.

 

Подивіться на кімнату навколо себе і подумайте, для початку, як можна значно змінити і поліпшити просту ніжку для стільця. Що і де можна поліпшити ще? І не зупиняйтеся, знайдіть в собі сміливість кинути системі виклик!

 

Джерело: http://yournewswire.com

2ogoloshenya