Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Центр Юнікс Німеччина має дефіцит робочої сили і запрошує українців для праці в полі

В Німеччині зафіксували гострий дефіцит робочої сили в агропромисловому комплексі.

Щоб подолати його, місцеві фермери готові залучати працівників з України, забезпечувати їх житлом та задовольняти невеликі потреби

Раніше на німецьких полях працювало чимало робітників з інших країн, зокрема Румунії, Польщі. Проте, через тяжку працю, вони почали переходити на інші, легші роботи, зокрема, на будівництво та в галузь обслуговування.

Нині найбільший брак робочих рук утворився на зборі спаржі та полуниці.

"Політики мають вжити заходів, аби стимулювати приплив робочої сили, зокрема з України. Адже цьогоріч до них роботу найнялися 800 працівників замість потрібної 1000 осіб", - каже директор Асоціації спаржевих і ягідних фермерів в Нижній Саксонії Фред Айкхорст.

Для полегшення праці німецькі фермери пропонують купувати додаткове обладнання для збору врожаю. Також доставляти їжу та напої прямо в поле, організовувати робітникам комфортні умови для життя.

При цьому є побоювання, що через брак робочих рук фермери скорочуватимуть виробництво. А це обернеться зростанням цін для кінцевого споживача.

Нині тривають переговори з Україною, Сербією, Молдовою, Албанією та Македонією. Метою перемовин є підписання двосторонніх угод, котрі відкриють німецький ринок праці для сезонних працівників.

Джерело.

2ogoloshenya