Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Колишнього заступника держсекретаря Ради безпеки Білорусі Андрія Втюріна затримали за діяльність в інтересах ФСБ і Федеральної служби охорони Росії.

Втюрін протягом останніх 25 років входив у найближче коло спілкування Лукашенка і був вхожий в сім'ю білоруського лідера, повідомляє "Росбалт" з посиланням на джерело в білоруських силових структурах.

"Аж до того, що молодший син президента, Коля, буквально зростав на руках у татового охоронця", - зазначив співрозмовник видання.

Втюріна затримали за неодноразові зливи інформації російським ФСБ і ФСО. Він не шпигун в звичайному сенсі, його зв'язки дісталися йому в спадок з минулого. Росіянин, навчався, працював, дружив з колегами з російських спецслужб.

"У ситуації, коли в наявності великий конфлікт між Москвою і Мінськом, подібна поведінка для людини з найближчого оточення Лукашенка - неприпустима. Ось його і прибрали", - розповіло джерело в білоруських силових структурах.

1 травня Мінськ оприлюднив указ Лукашенка від 24 квітня, яким він звільнив Втюріна від посади заступника держсекретаря Ради безпеки республіки за "скоєння вчинків, що дискредитують звання військовослужбовця".

За день до цього повідомлялося про затримання силовика співробітниками КДБ за хабар у великому розмірі.

Джерело.

2ogoloshenya