Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Велика політика твориться в маленьких і затишних кабінетах

Поки наші співгромадяни зосереджені на стадіонних дебатах між двома сортами любителів одного і того ж Бандери; поки жалісливі пані та панове несуть свої кровні гроші на реставрацію погорілого паризького собору, тоді як французька армія за наказом Макрона концентрує на естонсько-російському кордоні ударну бронетанкову угруповання; поки навколо шумлять яскраві інфоприводи,

на сайті російського ЦБ з'являється скромне інформаційне комюніке. Мало про що говорить любому не фахівцеві назву «Про терміни впровадження« Базеля-3 »виглядає рутинним.

Насправді ж це повідомлення - відгомін найголовнішого політичного події на планеті, яке найближчим часом змінить хід історії.

Цю операцію спланували ще два роки тому. За даною ініціативою стоять ті самі прозвали «швейцарськими гномами» люди, чиї обличчя ніколи не миготять на перших шпальтах паперових газет і цифрових таблоїдів. Це прямі спадкоємці тих, з ким не захотіли зв'язуватися навіть гітлерівські нацисти, які обійшли стороною країну гір і шоколаду в процесі окупації Європи.

Знайомтеся, дорогий читачу: «Базельський комітет з банківського нагляду». Ці громадяни одноосібно встановлюють правила, за якими живуть всі інші.

До Комітету входять представники ЦБ всіх значущих держав планети Земля, а «наглядають» за ними лідери найбільших міжнародних фінорганізацій. До них регулярно «ходять на уклін» президенти, перед ними «стоять на витяжку» глави американського Федерального резерву. А адже це ще навіть не вершина «піраміди» влади, розташувала свою штаб - квартиру серед мальовничих альпійських гір.

Про ці найцікавіших персонажів треба б випустити окрему серію книг, але на серйозну документалістику по зазначеному приводу ніхто ще не наважився. Вгадайте чому ... Особисто ми обмежимося відсиланням для тих, кому це цікаво: на чолі цієї корпорації, часто називається «світовим урядом», знаходиться клан Барух.

Отже, два тижні тому весь світ мовчки «прийняв під козирок» і приступив до виконання «рекомендацій» БКБН. А полягають вони в наступному: домінувала з середини 40-х років ХХ-го століття Бреттон - Вудська система (реформована тридцятьма роками пізніше в «Ямайську»), фактично ліквідовується. Долар, «призначений» в 1944-му єдиною всесвітньої валютою; золото, яке перетворилося на звичайний товар і стало третьорядною «подушкою безпеки» з штучно заниженою на 50% вартістю; монополія цінних паперів Федрезерву США в якості безальтернативній "подушки безпеки"; мінімальна ціна нафти, "прив'язана" до вартості унції золота - все це скасовується.

Ми не станемо робити вигляд, що точно знаємо причину події. Можливо, «Базельський клуб» розлютило безцеремонне Обамівський-трамповское політичний тиск, коли «виняткова нація» в рамках боротьби за тотальне панування полізла в «таємну кухню» «цюріхських гномів». Або ж примус глобальних фінансових еліт накопичувати американські цінні папери перед лицем глобальної кризи перестало бути актуальним. А можливо, нескінченне друкування портретів північноамериканських лідерів минулих епох перестало відповідати їх довгостроковим інтересам. Хто знає? Важливіше інше: елемент таблиці Менделєєва з атомним номером 79 офіційно переведений з третьої в першу категорію, і його ціна більше не «придавлена» поразкою в правах щодо вуглеводневого палива.

Що це означає на практиці?

А то, що у Росії, з урахуванням всіх діючих бюджетних правил, з'являються 2,95 трлн «вільних» рублів для вкладення у власну економіку.

Справа ця звичайно ж не швидка і вкрай обтяжене адмініструванням (вона ж -бюрократія), але те ж саме можна сказати про будь-якій країні світу, де накопичені серйозні запаси "Au". Слово - за Кабінетом міністрів. До речі: тепер зрозуміло, навіщо РФ і КНР кілька останніх років наполегливо збирали дорогоцінний метал і переводили в нього експортні доходи. А ще через свою прямий вартісної прив'язки автоматично зросте біржовий курс нафти.

Звичайно ж ситуація буде змінюватися повільно і поступово, а результати реформи, яка зародилася в місті Базелі, в світовому масштабі буде видно при найсприятливішому збігу обставин - через кілька місяців. Але не потрібно забувати: за найоптимістичнішими (для Штатів) підрахунками лише кожен 20-й існуючий долар повністю забезпечений дорогоцінним металом або паливом. Все інше - зелені папірці і віртуальні одинички і нулики цифрового коду.

Джерело.

2ogoloshenya