Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У німецькій клініці після 27 років коми прийшла до тями Муніра Абдулла з Об'єднаних Арабських Еміратів. У 1991 вона потрапила в ДТП та отримала черепно-мозкову травму.

«Я ніколи не залишав її, тому що у мене завжди було відчуття, що одного разу вона прокинеться», — сказав син Муніри, Омар.

У свої 32 роки жінка потрапила в аварію, забираючи сина зі школи. Її автомобіль зіткнувся з автобусом.

Сам Омар Вебар, якому на момент аварії було 4, сидів на задньому сидінні й не постраждав (отримав лише гематому). Мати притисла його до свого тіла перед зіткненням. Минулого року жінка прийшла до тями в німецькій клініці.

Син Муніри вирішив розповісти історію її одужання, аби люди не втрачали надії щодо своїх близьких, зазначає BBC.

«Я хочу сказати людям: не втрачайте надії щодо своїх близьких, не вважайте їх мертвими, коли вони перебувають у такому стані», — сказав він.

Після аварії 1991 року Муніру Абдуллу доставили до місцевої лікарні, потім перевезли до Лондона. У Лондоні лікарі заявили, що жінка знаходиться у вегетативному стані, утім може відчувати фізичний біль. З часом її повернули до ОАЕ, а саме в Аль-Айн, де вона жила.

Упродовж кількох років життєдіяльність Муніри підтримували «через трубку» і вона лишалася живою. У вегетативному стані Муніра пройшла фізіотерапію, аби її м'язи не ослабнули через неможливість рухатися.

Два роки тому, у 2017, її родина отримала грант на лікування в Німеччині, де Мунірі зробили низку операцій.

Син Омар розповів, що в один день у лікарні його мати почала видавати дивні звуки, утім лікарі сказали, що все нормально.

«За три дні я прокинувся під звуки того, як хтось назвав моє ім'я. Це була вона! Вона кричала моє ім'я, я був переповнений радістю, упродовж багатьох років я мріяв про цей момент», — згадував Омар.

Нині жінка вже реагує на навколишній світ, може відчувати біль та говорити. Муніру вже повернули до Абу-Дабі — вона продовжує фізіотерапію та реабілітацію, їй варто покращити поставу, аби приймати положення сидячи.

Джерело.

2ogoloshenya