Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Одним з семи співробітників російських спецслужб, заарештованих в Україні за диверсії, виявився колишній особистий охоронець Євкурова і екс-заступник голови адміністрації Інгушетії Тимур Дзортов. Дзортов починав як співробітник МВС, брав участь в бойових діях на Північному Кавказі, а в 2018 році почав співпрацювати з ГРУ. Співробітники СБУ затримали його на конспіративній квартирі, він вже дав свідчення.

Нагадаємо, за даними СБУ, з 2017 року на територію України з Росії і ДНР направили кілька самостійних диверсійно-терористичних груп, метою яких було «здійснення політичних вбивств» і «ліквідація офіцерів українських спецслужб». Заарештовані причетні в тому числі до вбивства генерала військової розвідки Максима Шаповала, автомобіль якого вибухнув в Києві влітку 2017 року.

Цікаво, що глава Інгушетії Євкуров, охоронцем якого був Дзортов на старті своєї кар'єри, і сам є вихідцем з ГРУ. Також цікаво, що при перельотах Дзортов користувався посвідченням депутата замість паспорта, хоча немає ніяких свідоцтв того, що він коли-небудь був депутатом регіонального парламенту або тим більше Держдуми.

Після того, як стало відомо про затримання Дзортова, російські ЗМІ стали публікувати спростування. Все почалося з того, що «Медіазона» чомусь вирішила, що «зараз Дзортов очолює відділ масової фізичної культури в республіканському Міністерстві з фізичної культури і спорту», ​​хоча у Дзортова-фізкультурника іншу особу, по батькові та дата народження. «Радіо Свобода» пішло ще далі і поговоримо з Дзортовим-фізкультурником, який, зрозуміло, спростував своє затримання і навіть натякнув журналістам, що мова може йти про однофамільця. Це не завадило «Свободі» дати спростування, яке поширили десятки інших.

Джерело.

2ogoloshenya